Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A City megelőzheti a Chelsea-t, a Soton a MU-t! – előzetes

Ne legyen gyanús ha a közelmúltból rémlenek a Premier League 21. fordulójának párosításai. A csapatok egy hónapja ellentétes pályaválasztással már megmérettettek egymással, és születtek érdekes eredmények. Mumusveszély újratöltve!

Kép forrása: football365.com  Papiss Cissé, ismét bethet a Chelsea-nek!

Kép forrása: football365.com
Papiss Cissé, ismét bethet a Chelsea-nek!

 

Az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokság (Premier League) sorsolásának sajátossága, hogy alig egy hónap telt el, és újra ugyanazt a párosítást izgulhatjuk végig, csak most más helyszínen. Aki akkor otthon volt, most idegenbe megy, és aki december elején vendég volt, most házigazdává válik. Így lesz ez a forduló nyitómérkőzésével is, a kora délutáni Sunderland – Liverpool bajnokival is. Az Anfield Roadon a csapatok egy töppedt 0-0-s meccset tettek a szurkolók asztalára, amivel egyik csapat sem lehetett elégedett, és most sem lehetnének azok. A helyzet szinte ugyanaz: a Sunderland menekülne a kiesőzóna közeléből, mert csak három pont az előnye a már komoly bajban lévő Crystal Palace előtt, és ez nem hathat épen nyugtatólag a játékosokra. A Liverpoolnál sem sokat változott a helyzet, időközben csak véglegessé vált a klubikon, Steven Gerrard távozása. Ám a csapat nem kapott szárnyakat, a nyolcadik helynél azért jobbat képzeltek el a szurkolók. Mindkét csapatnak itt a lehetőség a javításra.

A megszokott időpontban, délután 16:00-ás kezdettel nem kevesebb, mint hat mérkőzés veszi kezdetét.
A Burnley a Queens Park Rangerst fogadja a visszavágás reményében, ugyanis előző találkozásukat a londoniak behúzták a Loftus Roadon 2-0-val. Az azóta lejátszott öt forduló alatt mindkét csapat csak egy győzelmet tudhatott magáénak, továbbra sem remekelnek tehát. Győzelmével a Burnley megelőzné a QPR-t, és erre azért is van komoly esély, mert a londoniak ebben a szezonban mind a kilenc idegenbeli meccsüket elvesztették amivel utolsók ebben az összevetésben!

A Leicester City az Aston Villát fogadja, és a hazaiak önbizalma az egekben szárnyalhat birminhami veresége ellenére is. A hazai “Rókák” az utolsó három tétmeccsükből kettőt megnyertek ( a Hull ellen a bajnokságban, a NU ellen az FA kupában), és egyet döntetlenre hoztak ki (0-2-ről a Liverpool otthonában). Az Aston Villa viszont hiába nyert 2-1-re a Leicester ellen, azóta csak szenved, az FA kupában is csak nyögve sikerült kiverniük az alacsonyabb osztályú Blackpoolt. A birminghamiek helyzetét nehezíti, hogy két középső védőjük (Vlaar, Senderos) is sérült, Fabian Delph pedig piros lapja miatt nem szerepelhet. A ligautolsó hazaiaknak minden mérkőzés egy új esély, hogy lépjenek a bentmaradás felé, de bánatukra mindig van ellenfél is a pályán.

Ha van a Swansea játékosai között , akinek duplán fájó a West Ham elleni 3-1-es vereség, az a walesiek kapusa, Lukasz Fabianski. A lengyel hálóőr egy hónapja piros lapot kapott Londonban, így a vereséggel együtt ezt is meg kellett emésztenie. Most hazai pályán újra próbálkoznak a “Hattyúk”, és ha szerencséjük van, a “Kalapácsosok” nem lapítják ki őket most is. A két csapat között két helyezés, és három pont a különbség a vendégek javára, de a Swansea-nak cirka négy góllal kellene nyernie, hogy beelőzze riválisát.

A West Bromwich a Hull Cityt látja vendégül, és csak bízhatunk abban hogy jelen esetben nem egy unalmas 0-0 lesz a meccs vége. Jelenleg a “Tigrisek” vannak előrébb a tabellán egy ponttal, de egy hazai siker esetén a WBA újra a kiesők közé taszíthatná a Hullt. Ám egy vendéggyőzelem jelentős lökést adhatna a kiesés elől menekülő csapatnak.

Két igazi csemegét tartogat még a délután. Az Everton egy hónapja 1-0-ra kapott ki a Manchester City otthonában, és a liverpooli csapatnak most sem jobbak az esélyei. Az Etihadban elszenvedett vereség óta a QPR legyőzésén kívül négy bajnoki vereséget tudnak felmutatni Roberto Martínez fiai, míg a City négy győzelem mellett csak a Burnley ellen adta döntetlenre a meccset (igaz, azt kétgólos előnyről). Ha  a City nyer, akkor jó esélye nyílik beelőzni a tabellán előtte álló Chelsea csapatát, ugyanis…

…ugyanis a Chelsea azt a Newcastle Unitedet fogadja, amely december 6-án Mikulás helyett Krampuszjelmezbe öltözve legyőzte a kékeket a St. James’s Parkban. A Citynek az azóta edzőcserén átesett NU segítsége is kellett ahhoz, hogy befogja a Chelsea-t, amely már olyan tetemes előnnyel vezette a bajnokságot, hogy senki el nem hitte, hogy innen is le lehet adni a vezető helyet. Még egyelőre nem sikerült, de ha a Chelsea nem tud nyerni, akkor bizony megáshatja a saját sírját. Mindenesetre érdekes gólpárbajt láthatunk ma délután, ugyanis a Chelsea, és a Manchester City hajszálra azonosan áll a tabellán, még a gólarányuk is megegyezik, és csak az dönt a Chelsea javára, hogy egy 1-1-es döntetlent ért el a City otthonában. Úgy is fogalmazhatnánk: amelyik csapat nagyobb különbséggel tud ma győzni, az vezeti a forduló végén a tabellát.

A szombat zárómeccse a Crystal Palace – Tottenham Hotspur lesz, és Harry Kane vezetésével ezt be is kellene húznia a Spursnek. Jelenleg a két csapat nincs egy súlycsoportban, bár a Palace stílusa még nem alakulhatott ki, a Newcastle korábbi menedzserének keze alatt. A hazaiak jelenleg a kiesést jelentő 17-ik helyen állnak, míg a Tottenham a ötödik helyen áll és erőteljesen ostromolja az előtte álló Southamptont. Ha a Soton nem nyer a MU otthonában, de a Spurs behúzza ezt a londoni derbit, akkor a kezdetben döcögő Pocchettino masina, új távlatokat nyithat a szurkolók előtt.

Vasárnapra marad a forduló utolsó két mérkőzése. Az Arsenal azt a Stoke-ot fogadja, amely legutóbb 3-2-re diadalmaskodni tudott hazai pályán, úgy, hogy már az első percben Peter Crouch bevette az “Ágyúsok” kapuját, majd félidőig megtriplázta előnyét a piros-fehér csíkos alakulat. Az Arsenal hazai pályán mindenképpen a győzelemre fog hajtani, a jelenlegi hatodik pozícióval nem elégedhetnek meg Arséne Wenger játékosai. A Stoke biztos távolságban van a mezőny közepén, nem fenyegeti a kiesés veszélye, de a nemzetközi kupaszereplés is csak álom kategória.

Rangadóval zárul a hétvége, vasárnap este a Premier League harmadikja, a negyediket fogadja. A Manchester United rögös utat bejárva ért a dobogó legalsó fokára, amit éppen soros ellenfelétől, a Southamptontól vett át. Jelenleg minimális egy pont az előnye Louis van Gaal csapatának a vendég “Szentekkel” szemben, és egy győzelemmel ez megnyugtatóvá is válhatna. Ám a Soton sem rossz csapat, amit az idén már sokszor bizonyított, és az egy hónapos hullámvölgy után úgy tűnik, hogy visszatalálnak a sikeres útra. Ronald Koeman menedzser támadó taktikája kifizetődő lehet a manchesteri pokolban. Ha nyernek a southamptoni melósok, akkor ismét elfoglalhatják a harmadik helyet, minden más esetben a MU-nál az előny. Reméljük, hogy a csapatok is ilyen komolyan gondolják majd!

Szombat:

13:45 Sunderland – Liverpool (Digi Sport 1)
16:00 Burnley – QPR
16:00 Chelsea – NU (Digi Sport 1)
16:00 Everton – Manchester City
16:00 Leicester City – Aston Villa
16:00 Swansea – West Ham United
16:00 West Bromwich Albion – Hull City
18:30 Crystal Palace – Tottenham Hotspur (Digi Sport 1)

Vasárnap:

14:30 Arsenal – Stoke City (Digi Sport 1 )
17:00 Manchester United – Southampton (Digi Sport 1 )

Demmel László