Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztárparádé az MLS-ben! – történelmi szezon előtt

Az MLS-t eddig úgy tartották számon, mint a levezető veterán sztárok ligája, rendre a pontvadászatban rúgta a bőrt egy-egy nagy európai klasszis a harmincasa éveinek legvégén. Ez a tendencia azonban változott, egyre fiatalabban választják nívós labdarúgók az amerikai ligát, míg Giovinco szerződtetése majdhogynem hadüzenetnek számít a futball világában. Kétségtelen, hogy az MLS egyre nívósabb és színvonalasabb, egyre vonzóbb az európai labdarúgók számára. Még jó, hogy meg van szabva a sztárfizetésű játékosok száma csapatonként, de vajon meddig!? 

MLS wallpaper

A közelmúltban emlékezhetünk David Beckham szerepvállalására, vagy említhetnénk Jermain Defoe és Thierry Henry tengerentúli kalandját. Utóbbi klasszis, illetve Landon Donovan idő közben bejelentett visszavonulását, ám van utánpótlás, ezúttal nagyobb mértékben, mint valaha.

Karizmatikus MLS egyéniségek (Sztárjátékosok): A liga legjobbjai közé tartozik a Seattle Sounders FC két ásza Clint Dempsey és Obafemi Martins. Ezen a lapon említhetjük a Los Angeles Galaxy kiválóságát Robbie Keanet, illetve a New York Red Bulls két gólfelelősét Tim Cahill és Bradley Wright-Phililp személyében. Végezetül pedig nem szabad megfeledkezni a liga egyik legértékesebb játékosáról a Toronto FC vezéréről Michael Bradley-ről.

10872932_603750186392880_2943775676721974495_o

Íme az MLS új csillagai: Két újonc klub az Orlando City és a New York City is rendesen bevásárolt, előbbi magához csábította Kakát, az AC Milan egykori aranylabdás klasszisát, míg szintén csatlakozott az együtteshez az amerikai válogatott Brek Shea, aki európai karrierjét a Premier Leaguet hagyta maga mögött.

New York City FC előbb David Villa, majd Frank Lampard játékjogát is megszerezte és Mikkel Diskerud is igen jó igazolásnak mondható.

A Los Angeles Galexy nem kisebb tettet vitt véghez, mint Steven Gerrard leigazolása, így az MLS-ben is lesz Lampard-Gerrard párharc.

Végezetül pedig a Toronto FC, mely előbb a Sunderland amerikai válogatott csatárát Jozy Altidoret csábította haza, majd minap bejelentette a 27 esztendős Juve támadó Sebastian Giovinco szerződtetését.

Az átigazolási szezonnak pedig még közel sincsen cége, számíthatunk nagy dobásra a New York Red Bulls csapatától, de bármely klub szállíthat még sztárigazolást. Egy biztos, kiváló és történelmi szezon elé néz az MLS 2015-ben.

Őszi Ádám