Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham-Leverkusen: Csatárcsere van készülőben!

Nem mindennapi transzferen törik a fejüket a Tottenham és a Leverkusen sportigazgatói. A sikeresebb szereplés reményében a két klub nyitottnak mutatkozik egy érdekes csereegyletre, mellyel reményeik szerint mind a két csapat csak jól járna. Vajon tényleg?

Kép forrása: watson.ch  Zürich, Nürnberg, és Leverkusen után jühet London?

Kép forrása: watson.ch
Zürich, Nürnberg, és Leverkusen után jöhet London Drmic-nek?

Nem titok, hogy a Tottenham szurkolói, de még a vezetői sincsenek megelégedve, a csapatnál második idényét taposó spanyol válogatott támadóval, Roberto Soldadóval. A Valenciától 27 millió fontért igazolt Soldado a spanyol liga rettegett gólvágója volt, így senki sem hitte volna, hogy a londoni “Sarkantyúsok” ilyen csúnyán mellélőnek az üzlettel. Mert, hogy Soldado csődöt mondott, az nem kétséges. A Valencia alkalmazásában a támadó nem akármilyen éveket produkált: 141 mérkőzésen 82 gólt szerzett, a bajnokságban sorrendben 18, 17, majd 24 góllal is csapata legeredményesebbje volt, és nevelőegyesülete, valamint a Barcelona is kinézte magának. Ám a kispadozás helyett a biztos játéklehetőséget választotta, és egészen Londonig repült, ahol a Tottenham Hotspur tárt karokkal várta. De, hogy a Premier League világa mennyire kíméletlen, azt Soldado példája bizonyítja a legékesebben. Első idényében 28 meccsen lépett pályára, de csak 6 gólig jutott, amit az idei bajnokságban is sikerül alulmúlnia 14 mérkőzésen szerzett 1 (!) találatával. Messze még a PL idei zárása, de aligha reménykedhetnek a szurkolók egy hirtelen formajavulásban. Ma már a Tottenham játéka a 21 éves, frissen berobbant Harry Kane játékától függ igazán, és a spanyol liga egykori ásza, a másodhegedűs szerepkörbe kényszerült. Természetesen a csapat sikere mindig a legfontosabb, ezt hangsúlyozzák a játékosok is, de egy olyan futballista, aki az évi 20 gólt minden megerőltetés nélkül teljesítette, aligha repes az örömtől, ha minden sorozatot figyelembe véve is 66/15-ös mutatóval áll klubjában. Persze Soldado neve még mindig jól cseng a nemzetközi futballvilágban, és nem feledkeztek meg róla. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a német Bayer Leverkusen, és a Tottenham tárgyalásokba kezdtek egy érdekesnek tűnő csatárcsere miatt. Roberto Soldado hiába súlytalan a PL-ben, a leverkuseni egyesület adna neki egy esélyt a német bajnokságban. Hogy ez mennyire jó ötlet azt majd a felek tudják megállapítani, mindenesetre nem mondhatjuk, hogy a Bundesliga kevésbé lenne hajtós mint az angol pontvadászat. Ám, hogy ne járjon nagyon pórul a Spurs sem, a németek a 22 éves svájci válogatott Josip Drmic játékjogát adnák cserébe a spanyolért.

Ne lepődjünk meg ha nem hallottunk még Drmic-ről. Bár nem ügyetlen, és hazájában igencsak elismert, a nemzetközi piacon még nem vetekedik Xherdan Shaqiri, Valentin Stocker, vagy Valon Behrami elismertségével, ám az eddigi mutatói alapján hamarosan jó lesz bevésnünk a nevét az emlékezetünkbe. A nem túl erős svájci bajnokságban figyeltek fel a horvát származású játékosra a Nürnberg vezetői, és első évében 33 fellépésén 17 találatig jutott Drmic, akire azonnal lecsapott a Bayer Leverkusen, és tavaly nyár óta már a “Gyógyszergyáriakat” erősíti. Idén ugyan kevesebb lehetőség jutott neki, 12 meccsen 3 gólig jutott, de hozzá kell tenni, hogy csak egy bajnokit játszott végig, amúgy a Bayer Leverkusen erős keretében jelenleg csak kiegészítő szerep jut neki. Nem kérdés, hogy Drmic alighanem jobban járna egy esetleges csereüzlettel, és a fiatal támadó az új kaland reményében teljes erővel vetné bele magát a Premier League-be. Bár a két futballista között igencsak nagy a különbség a becsült árat, és a megbecsülést/hírnevet tekintve, a londoni klub hajlandóságot mutatna egy egyszerű cserére, csak, hogy Soldado helyett kipróbáljon egy friss erőt Harry Kane mellett. Soldado piaci értéke 16 millió font, Drmic-é 7 millió, így a szerződésbe bevett titkos opciók (elővásárlási jog kedvezménnyel; megnyert trófeák után járó pénzdíj) segjtségével még a Tottenham is kijöhet győztesen a transzferből. Drmic karrierje elején jár, Soldado neve pedig egyelőre még jól hangzik a futballpályákon. A spanyol nem lehet boldog ha klubja lepattintja, azért az mégis csak a szégyen keserű érzését hozza magával, és szép emlékekkel sem gazdagodott Angliában. Drmic-re pedig érdemes lesz odafigyelni, mert ha megkapja a lehetőséget, és nem csak perceket a kispadról, akkor talán a Kane-Drmic duó repítheti a Spurst a nemzetközi kupák felé.

Demmel László