Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp nem tart attól, hogy szétesik a Dortmund

Jürgen Klopp a nehéz helyzetben lévő Borussia Dortmund csapatának vezetőedzője elmondta, szerinte nem esik szét a klub kerete még akkor sem, ha a következő idényben nem indulhat európai kupasorozatban a BVB.

Klopp bízik a játékosaiban – úgy véli, a Dortmund nem eshet szét (forrás: theguardian.com)

Az egymás után két szezonban (2011-2012, 2012-2013) bajnoki címet szerző, majd az elmúlt idényt ezüstérmesként záró német élvonalbeli Borussia Dortmund együttese kieső helyről várja a jövő hétvégi tavaszi rajtot, ami a bajnokságot illeti. A csapat szakvezetője, Jürgen Klopp legfontosabbnak azt tartja, hogy klubja bent maradjon az első osztályban.

„Ahogy most állnak a dolgok, örülni fogok, ha maradunk az élvonalban és a következő szezont sok edzéssel tölthetjük” – nyilatkozta Klopp a Sport Bildnek. Majd így folytatta a sárga feketék trénere: „Jelenleg egy kicsit sem foglalkoztat az a kérdés, hogy a következő idényben indulhatunk-e a BL-ben.”

A rossz bajnoki szereplés ellenére a BVB kiváló teljesítményt tudott nyújtani a Bajnokok Ligája csoportkörében, s két fordulóval a körmérkőzéses szakasz vége előtt már bejutott a legjobb 16 mezőnyébe. A nyolcaddöntőben a torinói Juventusszal találkozik majd az ősz során sérüléshullámmal is küzdő dortmundi alakulat.

Klopp elmondta, attól nem tart, hogy csapatát tömegesen hagynák el a labdarúgói az esetben, ha az együttes nem jutna el az európai kupaporondhoz szükséges helyezésekig.
„Ha mégis akadna ilyen futballistám, akkor azt mondanám, félreismertem.”

A német szakember megbízik játékosaiban, akinek irányítása alatt 2013-ban BL-döntőt játszott a Dortmund a rivális Bayern München ellen – akkor a bajorok bizonyultak jobbnak.

A Borussiának még egy meccse van hátra a szezon rajtjáig. Január 8-tól 16-ig a spanyolországi La Manga volt a téli edzőtáboruk helyszíne a sárga-feketéknek. Ott egy mérkőzést játszottak, még hozzá a svájci FC Sion ellen – akkor 1-0-ra győzni tudott Klopp alakulata. A következő edzőmeccsén is diadalmaskodott a BVB 17-én, amikor a román fővárosi Steaua Bukarestet múlták felül szintén 1-0 arányban. Németországba hazatérve a tegnapi nap folyamán a holland Utrecht ellen léptek pályára a dortmundiak és akárcsak előző két találkozóját, ezt is ugyanolyan arányban nyert meg a Dortmund. Január 24-én, szombaton utoljára játszanak a tavaszi rajt előtt a szebb bajnoki időszakot megélt klub labdarúgói – a felkészülést a másodosztályú Fortuna Düsseldorf elleni megmérettetéssel zárják.

Nagy Dávid