Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Kioltotta egymást Szenegál és Dél-Afrika

Hiába szerezte meg ezúttal is a vezetést Dél-Afrika, a győzelem most jött össze a Bafana Bafanának, Szenegál ugyanis egyenlíteni tudott, sőt a hajrában majdnem be is húzták a találkozót Moussa Sow-ék.

Kép forrása: BBC

Kép forrása: BBC

Dél-afrikai Köztársaság – Szenegál: 1-1 (0-0)
Estadio de Mongomo, Mongomo. Vezette: Lemghaifry Ould Ali (mauritiusi).
Dél-afrikai Köztársaság: Mabokgwane – Ngcongca, Hlatshwayo (Gcaba 29.), Mathoho, Matlaba – Furman, Jali – Phala (Parker 67.), Vilakazi, Manyisa (Letsholonyane 72.) – Rantie. Szövetségi kapitány: Ephraim Mashaba.
Szenegál: Coundoul – Gassama, Mbodji, Sané, M’Bengue – N’Diaye (Kouyaté 84.), Gueye, Diop (Saivet 90.) – Sadio Mané, Sow (N’Doye 80.), Diouf. Szövetségi kapitány: Alian Giresse.
Gólszerzők: Manyisa (47.) ill. Mbodji (60.)
Sárga lap: Furman (80.)

A találkozót a dél-afrikaiak kezdték jobban, előbb Subusiso Vilakazi löketét ütötte szögletre Bouna Coundoul, majd Eric Makhoho fejesét mentette sarokkal Moussa Sow. A játékrész derekán túl komoly veszteség érte a Bafana Bafanát, a védelem oszlopa, Thulani Hlatshwayo dőlt ki a fejét fájlalva. A 34. percben is Emphraim Mashaba tanítványain volt a hangsúly, Oupa Manyisa mutatott be egy bivalyerős kísérletet, majd Andile Jali passzolta el magát egy ígéretes kontra végén. A fordulás előtt már a szenegáliak is mutattak valamit, Mame Biram Diouf tehette volna le névjegyét, azonban nagy helyzetben mellé bólintott a támadó.

A második játékrészben szinte azonnal rezdült a háló, Manyisa elé került a labda, a középpályás pedig nagyon okosan a hosszú alsóba belsőzött, 1-0. A bekapott góltól magukhoz tértek a szenegáliak is, előbb Sadio Mané köszönt be, de a játékvezető szerint – tévesen – lesről, így ekkor még maradt az 1-0, pár perccel később ellenben már összejött az egyenlítés is, Serigne Mbodji fejelt egy szabadrúgást követően a léc alá, 1-1.

Negyed órával a vége előtt Tokelo Rantie villant egyet, már úgy nézett ki, beköszön a támadó, Cheikh M’Bengue azonban az utolsó pillanatban még blokkolni tudott. A hajrára fordulva Jackson Mabokgwane is megmutatta magát, Dame N’Doye löketét tolta ki a hálóőr, majd a túloldalt Thabo Matlaba előtt húztak le az utolsó pillanatban a rolót. A végén Mbodji még mindent eldönthetett volna, de a második fejes nem jött össze a bekknek, így maradt az 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=QFBKbmoihgE

A C csoport állása:
1. Szenegál – 4 pont (3:2)
2. Algéria – 3 pont (3:2)
3. Ghána – 3 pont (2:2)
4. Dél-afrikai Köztársaság – 1 pont (2:4)

Az Afrikai Nemzetek Kupája góllövőlistája:

1 gólos: Bola (Egyenlítői-Guinea), Bifouma, Oniangue (Kongó), Aubameyang, Evouna (Gabon), Singuluma, Mayuka (Zambia), Bolasie (Kongói Demokratikus Köztársaság), Ali Moncer, Akaichi, Chikhaoui (Tunézia),  Ramos (Zöld-foki Köztársaság), André Ayew, Asamoah Gyan (Ghána), Diouf, Sow, Mbodji (Szenegál), Manyisa, Phala (Dél-Afrika),  Ghoulam, Slimani (Algéria), Yattara M. (Guinea), Doumbia (Elefántcsontpart), Sambou Yatabare (Mali), Oyongo (Kamerun)
Öngól: Hlatshwayo (Dél-Afrika)

R@mbo