Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo nélkül készül a Real a Sociedad ellen

A hétvégén a Real Sociedadot fogadja a Real Madrid a Bernabeuban, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón pedig több dologról is beszélt Carlo Ancelotti.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Kezdésként Illarramendiről esett szó. Úgy tűnt, spanyol középpályás télen az Athetic Bilbaóhoz kerül, ám Ancelotti lezárta az ügyet: ,,Illaramendinek tényleg volt ajánlata Bilbaóból, de ő úgy döntött hogy marad.” Azt is hozzátette, valószínűleg lehetőséget kap majd a Sociedad ellen.

Az igazi kérdés viszont az volt: vajon hogyan fogja pótolni Cristiano Ronaldót, aki  a legutóbb bemutatott harcbemutatója miatt két meccses eltiltást kapott a spanyol szövetségtől. Ancelotti leginkább Gareth Bale segítségére számít, akitől azt várja hogy vezére legyen csapatának. A walesi szélsőnek most két meccse van, hogy megmutassa mire képes.

Az ő játékához nem férhet kétség, viszont az kérdéses hogy milyen lesz a csapat felállása. Az ESPN szerint az Ancelotti által favorizált 4-3-3-ban lépnek majd pályára, és a jobb szélen James szerepelhet. De az olasz edző használja még a 4-4-2-t is, ott viszont a középpálya jobb oldalán vetné be a Puskás-díjas játékosát. Modric sérülése miatt Kroos mellett Khedira vagy Illarramendi szerepelhet majd, de sokan biztosra veszik még Lucas Silva debütálását is a királyi fehér mezben. A középpálya bal szélén Isco játszik majd.

Kép: www.ibitimes.com

Kép: www.ibitimes.com

A frissen igazolt Lucas Silvával kapcsolatban egyébként Ancelotti elmondta, ,,nincs a legjobb kondícióban”, de a keretben ott a neve, és néhány percet kaphat a mestertől. Az ő nevezése egyébként rossz hír a fiatal Medrán számára, aki több alkalommal is lehetőséget kapott már év közben. A Castillát kinövő középpályásnak így gyakorlatilag lehetetlenné válik a csapatba kerülés. Vele kapcsolatban valószínűsíthető hogy kölcsönadják, de ha a klub érdekei azt kívánják, akár vissza is kerülhet a Castillába.

A Real Sociedad elleni keret:

Kapusok: Casillas, Keylor Navas, Pacheco

Védők: Varane, Ramos, Coentrao, Marcelo, Carvajal, Arbeloa, Nacho

Középpályások: Khedira, Kroos, James, Bale, Illarra, Isco, Lucas Silva

Támadók: Benzema, Chicharito, Jese

Baranyai Balázs