Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Botlott a Juventus, sokkolták a Laziót

Pogbáék nem tudták kihasználni a Roma botlását, csak egy döntetlenre voltak képesek Udinében. Ez idő alatt a Lazio az újonc Cesena otthonában égett meg úgy, hogy a 2-1 még rájuk nézve volt hízelgő. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Udinese – Juventus: 0-0
G:

A Juventus az egész mérkőzésen többet birtokolta a labdát, de az Udinese méltó ellenfele volt, és nem adta magát könnyen. Tévez már a 18. percben vezetést szerezhetett volna a Bianconeri számára, de lövése célt tévesztett. 5 perccel később a  hazaiak élő legendája, Di Natale próbálkozott, azonban csúnyán fölé durrantott. Nem sokkal ezt követően Llorente tett kísérletet a gólszerzésre, a szögletnél ő ugrott a legmagasabbra, csak hogy centikkel fölé bólintott. Az első félidőben már nem alakult ki komoly helyzet, így gól nélkül vonultak szünetre a csapatok.
A második játékrészben a szerencse az Udinese oldalán állt. Pereyra ordító ziccerben telibe trafálta a keresztlécet. A Juventus egész egyszerűen nem tudott mit kezdeni a mezőnyfölényével, remekül zárt a hazai retesz. Carlos Tévez mégis eldönthette volna a találkozót 5 perccel a vége előtt, Pogba  passzát követően befordult, és kapura lőtt, pontosabban a mellé. Az Udinese kivédekezte, így értékes pontot szereztek, a Juve pedig csalódott lehet, hiszen nem tudták növelni az előnyüket a Romával szemben.

Cesena – Lazio: 2-1
G: Defrel (60.), Cataldi (ög. 77.) ill. Klose (87.)

A Lazio favorithoz méltóan jött előre, viszont egy jó darabig nem tudtak helyzetet kidolgozni. A félidő felénél szánta el magát Parolo egy távoli bombára, ami vészesen tartott a léc alá, de Leali résen volt, és hárítani tudott. A rómaiak képtelenek voltak feltörni a hazaiak védelmét sőt, még akár hátrányba is kerülhettek volna, ha Djuric pontosabb labdát kap a félidő végén.
A második játékrészben Brienza veszélyeztetett egy szabadrúgásból, Marchettinek kellett védenie. Egy óra elteltével aztán már nem volt menekvés, Defrel védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba. Érett a bomba meglepetés. Negyed órával a vége előtt még rosszabbra fordulhatott volna a Lazio sorsa, ha a gólszerző lövését nem tudja kitornázni Marchetti. Szegény embert még az ág is húzza tartja a mondás, és ez most is igaznak bizonyult, hiszen Cataldi öngólt vétett, amivel már 2-0 állt az eredményjelzőn. Rodriguez igyekezett tovább növelni az előnyt, a kapáslövésébe azonban a védők belevetődtek. A végjáték izgalmasra sikeredett, a 87. percben Klose egy remek kapáslövést eresztett meg, ami védhetetlenül vágódott a jobb alsó sarokba. Az egyenlítő gólt azonban már nem sikerült begyötörni, megszületett a forduló meglepetése!

Palermo – Hellas Verona: 2-1
G: Dybala (18.), Belotti (79.) ill. Tachtsidis (8.)

Sajnálatos módon szinte azonnal egy sérüléssel indult a találkozó, Salát az 5. percben kellett lecserélni, mert nem tudta folytatni a játékot. 3 perccel később már jóval boldogabbak lehettek a veronaiak, szögletből fejelt gólt Tachtsidis. 10 percre viszont már jött is az egyenlítés, az argentin gólszák, Dybala ezúttal egy zseniális szabadrúgással vette be a kaput. A Palermo irányította a meccset, a második gólt azonban sehogy sem tudták megszerezni. Egészen a 79. minutumig, amikor is egy újabb pontrúgást követően Belotti fejelt a kapu jobb oldalába.

Tereh Balázs