Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Eibar elkövette, a Depor kihasználta – videóval

Két mindenre elszánt csapat találkozott a La Liga 22. fordulójának nyitómérkőzésén, ahol a Deportivo és az Eibar csapott össze.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Szoros meccset, nem várt jó színvonalat és izgalmakat hozott a Depor és az Eibar találkozója, amelyet a hazaiak kezdtek jobban. Igazából mindkét csapat nagy kedvvel indult neki a meccsnek, de kezdetben inkább a Depor dominált. Az első 25 perc róluk szólt. Nagy volt a tempó, mellette pedig sok a pontos passz, az elképzelés. Gólratörő volt a játék, ám mindkét fél remekül védekezett, így a tiszta lövőhelyzetek elmaradtak. A Depor Cavaleiro és Cuenca vezérletével építgette a támadásokat, de kósza lövéseknél többre nem futotta. Aztán az első félóra végén felébredt az addig háttérbe szoruló Eibar is, és elkezdték feltörni ellenfelük védelmét. Hatalmas munkával sikerült megtartaniuk a labdát, de a védelem a túloldalon is remekül szuperált. A félidő vége abszolút kiegyenlített játékot hozott, de a gól nem jött össze, így 0-0-al mentek pihenőre a csapatok.

http://www.dailymotion.com/video/x2glian_lucas-perez-1-0-deportivo-la-coruna-eibar-06-02-2015-hd_sport

A második játékrész hasonló intenzitással vette kezdetét. Mindkét oldal elemébe volt, de főleg a Depor tűnt veszélyesebbnek. Az 53. percben viszont váratlan dolog történt: egy élőre ívelt labdánál a kapus nem jól mérte föl a helyzetet, és rosszul jött ki a kapuból. Ezt azonnal kihasználták a hazaiak, akik Lucas Silva révén így vezetéshez jutottak. Lucas gyakorlatilag az üres kapuba gurította be a labdát. A gól után okkal hihettük volna, hogy egycsapásra felborul a pálya és az Eibar kapujához szegezi ellenfelét, a valóságban mégsem ez történt. A Depor perceken át uralta a játékot, talán még jobban, mint addig bármikor. Az Eibarnak kellett egy kis idő, míg feldolgozta az eseményeket, és felvette a kesztyűt.

http://www.dailymotion.com/video/x2gljuo_ivan-cavaleiro-2-0-deportivo-la-coruna-eibar-06-02-2015-hd_sport

Csereként beállt Javi Lara, és a sötét mezes vendégek át is vették a kezdeményezést. Hosszas egykapuzás vette kezdetét, amit csak a cserék, és a hazai játékosok próbáltak lassítani, hátráltatni.A vendégek nagy hibája az volt, hogy a kapura nem jelentettek veszélyt. Jól védekezett a Depor, és igyekezett kontrákból zavart kelteni, ahogy erre adódott lehetőség. És adódott. A 79. percben újabb szörnyű hibát követett el az Eibar hátsó alakzata, ezúttal viszont a labdát röviden hazapasszoló védő volt a főkolompos. Az arra ólálkodó Cavaleiro azonnal ki is használta a ziccert, ami győzelmet eredményezett számukra. Eldőlt. A hibákat kihasználó Depor ma jobb volt ellenfelénél, és megérdemelten győzött. A Depor ideiglenesen a 11. helyen áll.

Deportivo La Coruna – Eibar  2:0
G: Lucas Perez (53.), Cavaleiro (79.)

Baranyai Balázs