Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger üzenete az angol szövetségi kapitánynak

Spurs játékos ügyében szólalt fel Arsene Wenger az Ágyúsok menedzsere azt követően, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedett a városi derbin. Az Arsenal vesztét Harry Kane okozta, a francia mester pedig a sajtón keresztül üzent Roy Hodgson angol szövetségi kapitánynak. Igyekezzen, mert… 

1800459_10152734274988505_3622492625346035697_n

A 21 esztendős Tottenham támadó fantasztikus szezont fut, futószalagon termeli a gólokat, 34 mérkőzésen 22 találatnál jár, míg 4 alkalommal gólpasszal segítette csapatát. A kérdés tehát jogos,  jár-e a válogatott meghívó az ifjú befejezőcsatárnak!? Wenger szerint igen és Roy Hodgson jól teszi ha csipkedi magát, mert a végén még elhappolják Kanet. Erre van lehetőség, hiszen édesapja Galwayben született, így Írország címeres mezét is képviselheti, ha úgy dönt.

“Amikor egy játékos ennyi gólt szerez, és nem adsz neki lehetőséget, akkor valakik útlevelet adnak majd neki” – nyilatkozta Arsene Wenger a BBC Sportnak.

Kane a Tottenham saját nevelésű játékosa, eddig többnyire kölcsönszerződéseket kapott, volt a Leyton Orient, a Millwall, a Norwich City és a Leicester játékosa is, ám helye jelen pillanatban megkérdőjelezhetetlen a Spurs kezdőjében.  Emellett az angol U17-es, az U19-es, az U20-as és az U21-es válogatottban is szerepelt.

Ami a piaci viszonyokat illeti, a szezont megelőzően még 2014 augusztusában a transfermarkt.de 3 millió euróra taksálta Kane árát, ez az össze mostanra akár meg is triplázódhatott. A Spurs jó időre bebiztosította magát, a felek közt ugyanis 2020 nyaráig érvényes kontraktus van. Ez fontos, hiszen ezen teljesítmény több klub érdeklődését is felkeltheti. Vagy már fel is keltette…

Őszi Ádám