Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: Kik lehetnek a befutók? – Íme az erősítések

A hétvége folyamán megkezdik a második vonal szereplői a tavaszi szezont, ahol több csapat is eséllyel pályázik az NB1re. Az ő igazolásaikat vettük górcső alá.

magyar-focilabda21

Holnap a Csákvár – Kaposvár meccsel nyitnak az NB II-esek, azonban mindenki arra kíváncsi, hogy a Vasas /1.hely 30pont/, Békéscsaba /2. 30p./, Mezőkövesd /3. 29p./, Gyirmót /4. 29p./, és Szolnok / 5. 28p./ versenyfutásából melyik két együttes került ki „győztesen”, azaz szerzi meg a jogot a jövő évi NBI-es bajnokságban való részvételre. A 6.helyezett szegediek hátránya már 7 pont a feljutást érő második helytől, így nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, a fent említett öt csapatból kettő már az első vonalat fogja erősíteni ősztől. Az élmezőny sűrűségéből is látható, hogy minden egyes pontnak óriási jelentősége lesz, a gárdák igyekeztek ennek megfelelően megerősíteni a keretüket.

Vasas:

Érkezők: Bori Gábor, Czvitkovics Péter, Debreceni András, Hangya Szilveszter, Kenesei Krisztián
Távozók: Kiss Róbert, Pál Dávid, Polényi Gábor

Békéscsaba:
Érkezők: Fehér Zsolt, Mursits Roland, Spitzmüller István
Távozók: Pataki Zsolt, Soós János

Mezőkövesd:
Érkezők: Bajzát Péter, Dombó Dávid, Dvorschák Gábor, Gengeliczki Gergő, Lukács Raymond, Medgyes Zoltán, ifj. Nyilas Elek, Sváb Dániel
Távozók: George Menougong, Szántai Levente

Gyirmót:
Érkezők: Bobál Gergely, Bohner Roland, Fejes János, Gyurján Bence, Rusák Edvárd, Varga Róbert
Távozók: Andorka Péter, Farkas Máté, Illés Gyula, Kákonyi Dániel, Kollár Bence, Sós Márkó

Szolnok:
Érkezők: Csirszki Martin
Távozók: Bohner Roland, Magos Mátyás

A névsort végigböngészve a magyar labdarúgásban jártasak megfigyelhetik, hogy a legnagyobb nevek a listavezető Vasas, illetve a feljutást a tavalyi kiesés után rögtön célként kitűző Mezőkövesd hálójába akadtak. Azonban nem szabad megfeledkezni a másik három csapatról sem, akiknél szintén stabil anyagi háttér segíti a zavartalan munkát, még ha nem is igazoltak „topjátékost”. Hogy aztán ki „taktikázott” jobban télen, arra az első pár forduló után, de legkésőbb májusban választ kapunk.

NBII. 16. forduló:

Péntek    18:00 Csákvár – Kaposvár
Szombat 14:00 Cegléd – Szolnok
14:00 Sopron – Ajka
14:00 Soroksár – Szigetszentmiklós
14:00 Szeged – Siófok
14:00 Zalaegerszeg – Békéscsaba
16:00 Mezőkövesd – Balmazújváros
17:00 Gyirmót – Vasas

Munkácsi Ádám