Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valbuena sem csak a pénz miatt van a Dinamonál

Ugyanúgy, ahogy Dzsudzsák Balázs is korábban már többször, most Mathieu Valbuena is kihangsúlyozta a minap, hogy nem csak a pénzért, hanem a remek környezet, és lehetőségek miatt is választotta tavaly nyáron a Dinamo Moszkvát.

www.sports.ru

www.sports.ru

Tavaly nyáron nem kis meglepetésre az orosz bajnokságba szerződött az Olympique Marseille francia válogatott középpályás motorja, Mathieu Valbuena. Az idén 31 esztendős játékos átigazolása komoly kritika hullámot hozott magával. A többség szerint Valbuena a viszonylag magas fizetés miatt választotta a Dinamot, amelynél állítólag évi három millió eurót tehet zsebre. Ám ahogy Dzsudzsák, úgy most csapattársa is szakmai okokkal magyarázta, hogy miért éppen a moszkvaiakhoz szerződött a többi lehetőséggel szemben:

„Harminc vagyok. Pályafutásom a végéhez közeledik, és fontos volt számomra, hogy biztonságban legyek. Én már megszereztem a jó létet az OM-nél, és most itt vagyok. De nem a projekt pénzügyi jellege miatt. Itt is sok a sportszempontbeli cél. Volt lehetőségem a Sevillahoz, vagy az AC Milanhoz menni. Aztán találkoztam a Dinamo edzőjével, és a vezetőkkel, és rájöttem, hogy az övéké egy nagyon komoly projekt. És végül megnyertek maguknak.” – nyilatkozta Valbuena, a La Dernière Heure-nek.

A Dinamo Moszkva a téli szünetet a 3. helyen tölti az orosz Premjer Ligában, míg az Európa Ligában éppen ma lesz érdekelt, az Anderlecht elleni párharc brüsszeli odavágóján.

Balogh József