Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győr: Itthon a csapat, szakítottak a cseh légióssal

Hazaérkezett Belekből a Győri ETO, a következő héten már saját pályáján készül a jövő héten rajtoló bajnokságra Miriuta László csapata, amely megvált Michal Svectől.

Közös megegyezéssel távozott Győrből a cseh válogatott középpályás. - fotó: isport.blesk.cz

Közös megegyezéssel távozott Győrből a cseh válogatott középpályás. – fotó: isport.blesk.cz

Az eto.hu tájékoztatása szerint szerda délután megérkezett Győrbe a zöld-fehérek küldöttsége, és szombaton zárt kapus edzőmeccset játszik a szlovák Slovannal. A klubhonlap kiemelte, hogy míg az Újpestet a havazás Isztambulban tartotta, addig a győriek különítménye Antalyából majd’ háromórás út után Bécsben landolt. „Rendben hazatért szerda este csapatunk Belekből. A mieinket ugyanis nem érintette az isztambuli havazás. Budapestre nem indulnak járatok a török riviéráról, így csak isztambuli átszállással lehet eljutni oda, Bécsbe azonban van közvetlen járat Antalyából, így a Győri ETO FC-t szállító Sunexpress csaknem háromórás repülőút után biztonságosan földet ért a schwechati repülőtéren. A játékosok késő este érkeztek vissza Győrbe, csütörtökre szabadnapot kaptak, de pénteken már újra edzést vezényel Miriuta László.”

Az utolsó felkészülési találkozót ennek hatására immár saját stadionjában játssza szombat délután az ETO. Az ellenfél a Slovan Bratislava lesz, és a tesztmérkőzésre zárt kapuk mögött kerül sor. A találkozón Michal Svec már biztosan nem lesz nevezve, miután csütörtökön közös megegyezéssel elváltak a légiós és a klub útjai. „Közös megegyezéssel szerződést bontott a Győri ETO FC és Michal Svec, így a cseh válogatott jobbhátvéd így már biztos, hogy nem lép pályára a tavaszi szezonban – számolt be a szakításról az eto.hu. – A labdarúgó 2012 nyarán érkezett Győrbe, ahol a bajnokcsapat alapemberének számított, és a tavalyi szezonban is sok játéklehetőséget kapott. A két és fél év alatt bajnoki címig, Szuperkupa-győzelemig és bajnoki ezüstéremig jutott, a téli időszakban azonban szabadlistára került, így nem kellett a felkészülési időszakban Győrben edzenie.”

Gavalovits Sándor