Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Már nem a kiesés ellen küzd a Getafe

Kétesélyes párharccal indult a La Liga 24. fordulója. A Getafe-Espanyol volt az egyetlen mérkőzés péntek este, és meglepően simán alakult. 
Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A tabella alsó felében tanyázó Getafe egy Valenciától elszenvedett vereséggel hangolt, míg az Espanyol le tudta győzni a Malagát. Ilyen előjelek után nehéz egyértelmű esélyest hirdetni, de szerencsére erre nem is volt szükség. Mérsékelt iramú kezdés. Inkább a küzdelem dominált a játék kezdeti periódusában, a pengés megoldások, a gyönyörködtető cselek legfeljebb később jöhettek szóba. Nagyjából kiegyenlített játék zajlott, de talán a Getafe tűnt szervezettebbnek hazai pályán. Mezőnyben komoly különbségek nem alakultak ki, viszont az Espanyol lényegében semmilyen veszélyt nem hordozott magával. Ez egy fontos szempont – a veszélyesebben játszó csapat is szerzett vezetést. Egy ügyesen végigvitt Getafe akció hozta meg az első találatot: Középről indult, majd a jobb szélen folytatódott az akció. Alexis ügyesen ívelt be középre, ahol Sarabia érkezett menetrend szerint. A védők kissé elkéstek, meg is fizettek érte.
A vezetés nyugtatólag hatott a hazaiakra, nem szundítottak el előnyük tudatában. A fordulás után sem változott a helyzet, a vendégek akkor sem lettek aktívabbak. Közel harmad annyi lövésük volt mint a Getfénak, ami hátrányban, egy papíron gyengébb csapat ellen nem épp dicsérendő. A Getafe szépen tartotta a fölényt, és nem vett vissza. Ennek az 57. percben újabb gól lett a jutalma. A hazaiak 10-ese, az első gólt jegyző Sarabia indult meg a labdával a jobb szélen (az első gólnál is ez volt a kiindulópont). Szép csellel verte át védőjét, behatolt a tizenhatoson belülre, majd Vazquezhez passzolt. A biztoslábú csatár nem hibázott, a Getafe előnye pedig a duplájára duzzadt. A gólra cserével válaszolt az Espanyol: érkezett Stuani, és vele együtt a helyzetek is.Egyértelműen pozitív hatású volt az ő becserélése, de egy kissé elkésett húzás.Két gólos hátrányban már nem volt értelme a harcnak, eldőlt a meccs. A hajrában még összejött egy szépítő gól, de a hpsszabbításban már nem volt több esély. Arbilla találata csak kozmetikázott valamicskét, pontot nem mentett. 2-1-es győzelmével a Getafe a 11. helyre jön föl és három pontra közelíti meg a 8. Espanyolt.
Getafe –Espanyol 1-0
G: Sarabia (33.), Vazquez (57.)
Baranyai Balázs