Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Porto kiütéssel jutott tovább – videóval

A Porto simán 4-0-ra verte a Basel gárdáját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, így 5-1-es összesítéssel jutottak tovább a portugálok.

Hiába küzdött Gonzalez, ezúttal elég méretes zakótt kapott csapata. Fotó: www.fcb.ch

Hiába küzdött Gonzalez, ezúttal elég méretes zakótt kapott csapata. Fotó: www.fcb.ch

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ

Porto – Basel 4-0 (1-0); Tj: a Porto, 5-1-gyel
Helyszín: Estádio do Dragao, 40800 néző. Vezette: Jonas Eriksson
G: Brahimi (14′), Herrera (47′), Casemiro (56′), Aboubakar (76′) ill. –
Sárga Lap: Marcano (55′) – ill. Gashi (30′), Gonzalez (38′), Safari (55′)
Kiállítás: – ill. Samuel (90+1′)

Porto: Fabiano – Danilo (Martins Indi 22′), Maicon, Marcano, Alex Sandro – Evandro (Quaresma 78′), Casemiro, Herrera – Brahimi, Aboubakar, Tello. Vezetőedző: J. Lopetegui

Basel: Vaclik – Xhaka, Schar (Embolo 58′), Samuel, Safari – Elneny, Frei (Kakitani 63′), Zuffi – Gonzalez, Streller, Gashi (Galla 77′). Vezetőedző: J. Sousa

Már a sorsolás után egyértelműen a Porto volt az esélyesebb, és ez az 1-1-es odavágó után ez a sansz csak nőtt, mert a portugál csapat hazai pályán nagyon szép és eredményes futballt játszik. Az első lehetőségig egészen a 14. percig kellett várni, de abból egyből gól lett, minden hazai örömére. Brahimi végezhetett el szabadrúgást 17 méterről és az algériai játékos ki is használja ezt a hatalmas lehetőséget, 1-0! Egy perccel később kettőre nőhetett volna az előnye a hazaiaknak. Casemiro lőtt távolról, de centikkel elkerüli a lövése a kaput. A 17. perc legvégén pedig Fabiano kapus jött ki óriási tempóban tisztázni, de pechére összefutott védőtársával Daniloval, aki lent maradt a földön, sőt azonnal kórházba szállították mentőautóval. A következő lehetőség a 33. minutumban adódott, akkor Aboubakar egy esernyő után lőtt kapásból és a kapufát súrolva hagyta el a labda a játékteret. Ha beakad a forduló gólja. A félidő végére a Basel is belelendült és majdnem meg is lett az egyenlítés, de Gashi lövése pár centivel elkerülte a bal alsót, így 1-0-ás eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész szinte azonnal góllal kezdődik, a 47. percben Herrera ereszt meg egy lövést 18 méterről, 2-0! Az 55. percben egy csúnyán eladott labdával iramodott meg Tello, majd kioszt egy bőröst Freinek, aki csúnyán szétrúgta a spanyol játékost, amiből ki is alakult egy tömeges balhé. A lényeg viszont, hogy a szabadrúgásból Casemiro óriási gólt lő 30 méterről, ezzel eldöntve a továbbjutást, 3-0! A 60. percben meglehetett volna a Basel szépítő gólja, de Zuffi lövését Fabiano tudja védeni bravúrral. A 76. percben jött a totális KO, Aboubakar egymaga vitt végig egy támadást, majd a végén be is fejezi, 18 méterről rúg ő is egy nagy gólt, 4-0! A mérkőzés végére marad egy kiállítás is, Samuel teljesen feleslegesen szabálytalankodott, így megkapja második sárgáját, mehetett is zuhanyozni. Ezzel még csúnyább lett a svájciak szempontjából a mérkőzés. A Porto végül is sima 5-1-gyes összesítéssel jut tovább.

Szajevics Patrik