Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Már a Barca a mezőny élén, hangolunk a Clasicóra – előzetes

A 27. kör következik Spanyolországban, vagyis a La liga ezen a hétvégén is folytatódik. Egy héttel az El Clasico előtt nagyon nem mindegy, milyen szájízzel várják majd a rangadót a csapatok.

laliga1

Pénteken a Valencia fogadja a Deport. A Valencia jó ideje veretlen, ellenfelük viszont négy meccs óta nem tudott győzni. Emellett pedig a Valencia játszik hazai pályán, így egyértelműen ők tűnnek favoritnak.

Szombaton Barcelonába látogat az Atletico Madrid – no nem a Barcához, hanem az Espanyolhoz. A “kistestvér” rágós falatnak ígérkezik, de korántsem megoldhatatlan feladat a matracosok számára. 10. helyen tanyázik az Espanyol, míg a madridiak a tabella harmadik helyén állnak – a bajnoki címre viszont már szinte minden esélyük elszállt. A listavezető Barcelona viszont tovább küzdhet: az Eibar otthonában minden pontért meg kell majd izzadniuk. Az Eibar kezd lassan leereszteni. Zsinórban jönnek a zakók, a tabellán is már csak a 14. hely az övék, de saját közönségük előtt mindent megtesznek majd – az a 6000 ember is elképesztő hangulatot tud teremteni. A Rayo javításra készül. Múlt héten 6-1-re kaptak ki a Barcelonától, előtte viszont parádés győzelmet arattak a Levante ellenében. Az első számú gólgyárosnak számító Bueno ezúttal is növeli az esélyeiket. A Granadánál talán kissé óvatosabbak. Gyenge szériát zártak le a múlt heti győzelmükkel, szeretnének ezúttal is ponttal távozni. Késő estére pedig két feltámadó együttes csatája jut: a Bilbao és a Vigo egyaránt szenvedtek év közben, mostanra viszont szépen feljöttek. Bilbao a 8., Celta a 9. a tabellán, egy pont a különbség a két csapat között. Nagy csata várható

Vasárnap délben az Almeria fogadja a Villarrealt. Az Almeria a kiesés ellen küzd, viszon most nem esélytelenek a pontszerzésre. A sárgák ugyanis nincsenek jó passzban: a hét közben kikaptak a Sevillától az EL-ben, korábban kikaptak a Rayótól, de mondjuk a Real Madrid ellen összejött a döntetlen. Nehéz megmondani, most mi várható tőlük. Egy Villarreal ponthullajtással megnyílna a lehetőség a Malaga előtt, hogy csökkentse a hátrányt. A Cordoba látogat hozzájuk, akik utolsók a bajnokságban. Négy pont a lemaradásuk az utolsó előtti Granadával szemben, és nagyon régóta nem szereztek pontot. A jelen állás szerint hamarosan biztossá válhat a kiesésük az élvonalból. Az Elche is szeretne bent maradni, igaz ők most nincsenek a kiesőzónában. Három pontnyira vannak a veszélyeztetett pozíciótól, most pedig a Sevilla otthonába látogatnak. A Sevilla Nyerni tudott a Villarreal ellen az EL-ben, de a bajnokságban kezd leszakadni a Valencia mögött. Hátrányuk 5 pont. Végül jöjjön a kimondottan gyenge formában lévő Real Madrid. A királyiak történelmi vereségbe futottak bele hét közben a Schalke ellen hazai pályán, és nehéz lesz ám kimászni abból a gödörből, amit ástak maguknak. Minden esetre Modric visszatért és az ellenfél sem egy világverő csapat: a Levante ellen minden adva van a győzelemhez.

Hétfőn zárul a 27. forduló, a Getafe-Real Sociedad összecsapással. A tabellán egy pont a két csapat közt a különbség, a 11-12. helyeken állnak jelen pillanatban. Igazi rangadó – csak a pillanatnyi forma dönthet.

Péntek
20:45 Valencia – Deportivo La Coruna (sport 1)

Szombat
16:00 Espanyol – Atletico Madrid (Sport 2)
18:00 Eibar – Barcelona (Sport 2)
20:00 Rayo Vallecano – Granada 
22:00 Celta Vigo – Athletic Bilbao 

Vasárnap
12:00 Almeria – Villarreal (Sport 1)
17:00 Malaga – Cordoba 
19:00 Sevilla – Elche (Sport 1)
21:00 Real Madrid – Levante (Sport 1)

Hétfő
20:45 Getafe – Real Sociedad

Baranyai Balázs