Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Bueno van a legjobb formában Spanyolországban! – videóval

Szombat éjjel is folyik az élet a La Ligában, a 27. fordulóban további két meccset rendeztek.

Kép: www.as..com

Kép: www.as..com

Nehéz helyzetben a Granada. A kis csapat az utolsó előtti a bajnokságban, és nem lesz könnyű kikeveredni a kiesőzónából. Mindenképpen pontokat kell szerezniük, ezúttal pedig a Rayo otthonában várt rájuk ez a nem éppen könnyű feladat. A Rayo volt a mérkőzés esélyese, tekintve hogy jóval előrébb van a tabellán, és hogy kezdenek kikászálódni a gödörből, amibe a szezon során kerültek. Ennek ellenére számukra szörnyen indult a találkozó. A 8. percben Rochina indított a kifelé mozgó védők mögé, amire csak Cordoba mozdult – a befejezésbe nem csúszott hiba, vezetéshez jutott a vendég Granada. Ez volt minden reménye a kiesés ellen küzdő csapatnak  – egy korai gól. Fel is adták a leckét ezzel a Rayónak.

http://www.dailymotion.com/video/x2jj3jh_jhon-cordoba-0-1-rayo-vallecano-granada-14-03-2015-hd_sport

Nem jött válasz. Sokáig nem tudott mit kezdeni a szituációval a Rayo, ami reményt adott a Granadának. Egy darabig. Jött ugyanis Bueno! A 65. percben először egyenlített Manucho passzából, majd a 76. percben meg is fordította a találkozót. Utóbbinál Kakuta beívelésébe tette bele a lábát. Ez a dupla önmagában se rossz teljesítmény, de ha hozzátesszük az előző fordulók termését, félelmetes statisztikákat kapunk: Az előző három bajnokiján így összesen hét gólt termelt. A Levante ellen egymaga lőtt nyegyed óra alatt négy gólt, a Barca ellen is betalált, most pedig egymaga fordított. A képességeire másutt is felfigyeltek, a hírek szerint nem sokáig marad majd a Rayo kötelékében. Az eredmény végül 3-1 lett, a végén még Embarba is betalált a hosszabbításban. Nert a Rayo, nem tudni, van-e még remény a Granadának.

http://www.dailymotion.com/video/x2jj3wt_alberto-bueno-1-1-rayo-vallecano-granada-14-03-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2jj4lq_alberto-bueno-2-1-rayo-vallecano-granada-14-03-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2jj5y9_goal-embarba-rayo-vallecano-3-1-granada-cf-14-03-2015_sport

Rayo Vallecano – Granada  3:1
G: Cordoba (8.), Bueno (65., 76.), Embarba (94.)

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A Celta Vigo és a Bilbao között egy pont a különbség a tabellán az utóbbi javára. A nyolcadik pozícióért folyik a harc, és a két fél hasonló esélyekkel nézett szembe egymással. A Bilbao kezdett jobban. A 17. percben Muniain indult meg, tört be a tizenhatoson belülre, majd szabálytalankodtak vele szemben. Büntető. A végrehajtó Aduriz volt, aki első számú gólfelelős lévén ki is használta ezt a lehetőséget. Megvolt az előny. A Vigo igyekezett tenni valamit. Mindig is jól ment nekik a labda tartása, így most is erre alapoztak. Ha nem is totális mezőnyfölény volt az övék, de azért irányították a játékot. Csak a helyzetek hiányoztak. Akadt persze egy-két kósza próbálkozás, de a kapu előtt nem voltak túl határozottak – tegyük gyorsan hozzá, hogy ellenfelük sem. Kevés lehetőség adódott a mérkőzésen.

http://www.dailymotion.com/video/x2jj837_celta-vigo-0-1-athletic-bilbao-14-03-2015-hd_sport

Fél óra elteltével viszont mégis esett egy újabb gól, mégpedig ezt is  a vendégek szerezték. Egy pontrúgás után San Jose talált be, talán még előtte is rejtély hogyan tudott ilyen könnyen helyzetbe kerülni. Két gólos előnnyel mentek szünetre a bilbaóiak, ami megnyugtató volt számukra. Viszonylag hamar lecserélték az első gólt szerző Adurizt, aki később kapufát is lőtt – ez tipikusan egy olyan jel Ernesto Valverde részéről, hogy nem tervezik kiütni ellenfelüket, hanem inkább megelégszenek ezzel a terméssel, és lehetőséget adnak Guillermónak is. Visszavett tehát a biztos előny tudatában a Bilbao, jöhetett a Celta. A második félidőben bőven volt idejük rohamozni.

Labdabirtoklási fölényük mellé szép lassan megérkeztek a helyzetek is, majd a 64. percben megjött a gól: egy trükkösen eljátszott szabadrúgás után Orellana ívelt be, és az érkező Larrivey fejelt. 1-2. Már csak egy gólos volt a hazaiak hátránya, és kezdtek belejönni. Komoly tempót diktált a Vigo, a hajrá az ő akaratuk szerint zajlott. Tovább nehezítette a vendégek helyzetét, hogy a második gólt szerző Mikel San Josét második sárga lappal kiállította a játékvezető. Az utolsó néhány percben így még emberelőnye is volt a Celta Vigónak, de hiába. Nem sikerült újból bevenniük a kaput, így kikaptak hazai pályán. Győzelmével a Bilbao feljött a 8. helyre, a Celta a 10.

http://www.dailymotion.com/video/x2jj8fl_mikel-san-jose-0-2-celta-vigo-athletic-bilbao-14-03-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2jjbvu_joaquin-larrivey-1-2-celta-vigo-athletic-bilbao-14-03-2015-hd_sport

Celta Vigo – Athletic Bilbao  1:2
G: Aduriz (17. – büntető), San Jose (32.), Larrivey (64.)

Baranyai Balázs