Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Valencia tartja a harmadik helyet – videóval

A vártnál is simábban alakult a péntek este a Valenciának a La Liga 28. fordulójában. Az Elche otthonában nem kellett erőlködniük, kijött a tudáskülönbség – a jövő hétre is harmadikként fordulnak. 

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A kezdés minden esetre nem volt gondtalan. Az első félidőben rendesen megszenvedett a Valencia. Az Elche egész jól áll a bent maradásért folytatott harcban, így most sem adták csak úgy a pontokat. A Valencia nehezen pörgött fel. Kisebb csapatok ellen ez náluk már visszatérő probléma, de végül a szerencse melléjük szegődött. Az első játékrész legvégén egy szépen végigvitt akció végén a kapusról kipattant a labda, amit a szemfüles Andre Gomes használt ki. Előnnyel fordult tehát a Valencia, és ez mindent megváltoztatott. Az 54. percben Andre Gomes ezúttal előkészítőként villogott: a jobboldalról érkező beadásába Paco Alcacer tette bele a lábát középen – ezzel már 0-2.

Végképp eldőlt a meccs a 71. percben amikor egy  – a második gólhoz hasonló szituációban – haladt az akció a jobb szélen. Lesgyanús volt a szituáció, de a játékvezető nem fújt közbe, a beadás pedig a védőt zavarta meg. Támadó a közelben sem volt, mégis hibázott hátul Roco. Saját kapujába talált be – ez egy ki nem kényszerített hiba volt. A hosszabbításban még Otamendi is betalált egy szöglet után, kialakítva a 0-4-es végeredményt. A Valencia hátránya négy pont az egyel kevesebb meccset játszó Real Madrid mögött, az Elche még nincs kieső zónában, de fenyegetve érezhetik magukat.

http://www.dailymotion.com/video/x2k4ndn_all-goals-highlights-elche-0-4-valencia-20-03-2015-hd_sport

Elche – Valencia  0:4
G: Andre Gomes (44.), Alcacer (57.), Roco (71. – öngól), Otamendi (92.)

Baranyai Balázs