Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barátságos: Nem túl meggyőző brazil siker, iksz az afrikai derbin

Brazília nagy nehezen legyőzte Chile válogatottját, az viszont látszott, hogy mindkét csapatnak még rengeteg dolga lesz a Copa America előtt, hogy komolyan vehetőek legyenek. Ezen kívül Dél-Afrika és Nigéria döntetlent játszott egymással, így a Szuper Sasok vesszőfutása tovább tart. 

Firmino és Robinho pacsizik a gól után - Forrás: goal.com

Firmino és Robinho pacsizik a gól után – Forrás: goal.com

Brazília – Chile: 1-0
G: Firmino (73.)

Finoman szólva sem érkezetek futószalagon a helyzetek a meccs első negyedében, mindkét csapat tapogatózott. Az első komoly lehetőség Neymar nevéhez fűződik, akinek a szabadrúgását kénytelen volt szögletre tolni Bravo. Ezen kívül még Douglas Costának volt egy elég gyenge próbálkozása, ami messze elkerülte a kaput. A legérdekesebb az első 45 percben az volt, hogy Chile hatalmas labdabirtoklási fölényben volt, tehát Dunga egy újfajta, kontrákra építő Brazíliát épít a jelek szerint.

Chile ki tudott dolgozni lövőhelyzeteket, de igazán nagy gólszerzési lehetőségük a fordulás után sem volt, Alexis Sánchez például majdnem a szögletzászlót találta el egy távoli lövésével. Vidal sem volt valami hatékony távolról, majd újra az Arsenal csillaga próbálkozott, ezúttal szabadrúgásból, és már nem is járt olyan messze a góltól. Végig nagyon aktív volt Sánchez, és már kaput is talált, de Jefferson a helyén volt. Bár a második játékrészt inkább Chile irányította, mégis Brazília szerezte meg a vezetést Firmino révén a 73. percben azok után, hogy már úgy tűnt, hogy vége lesz a támadásnak. Kifejezetten gyenge távoli brazil lövéseket követően Matias Fernández majdnem gólt szerzett szabadrúgásból a hajrában, azonban Jefferson még leért a bal alsóra és kiütötte a labdát. Más komoly helyzet nem volt, így Brazília Franciaország legyőzése után Chilét is elpáholta, igaz elég távol álltak a meggyőzőtől.

 Dél-Afrika – Nigéria: 1-1
G: Zungu (90+3.) ill. Musa (85.)

Nagyon sokáig gyűrte egymást a két afrikai válogatott, azonban a gól váratott magára egészen a 85. percig, amikor Ahmed Musa megszerezte a vezetést Nigériának. A Szuper Sasok nagyon közel álltak ahhoz, hogy egy győzelemmel feledtessék a kínos Uganda elleni fiaskót, de a mérkőzés legvégén Zungu egyenlíteni tudott, így legalább a döntetlent megcsípte a Bafana Bafana.

Tereh Balázs