Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Pontokat hullajtott a Sociedad; a Córdoba óriási bajban

A Sociedad és a Deportivo mérkőzésén jogos döntetlen született, a Córdoba nem érdemelt vereséget, de játékerejük csak ennyire elég az első osztályban úgy néz ki.

www.canaldeportivo.com

www.canaldeportivo.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
31. FORDULÓ

Real Sociedad – Deportivo La Coruna 2-2 (1-1)
G: X. Prieto (33′ büntetőből), C. Castro (57′) ill. L. Perez (40′), Toche (78′)

A Sociedad már bebiztosította magát a kiesés ellen, a Depor azonban még nagyon nem, és minden egyes pontra égető szükségük van. A gólok sorát Xabi Prieto nyitotta meg büntetőből a 33. percben, 1-0! Hét perccel később büntetőhöz jut a vendég csapat is, de Perez kihagyja azt, viszont a kipattanót már bevágja, így mehettek 1-1-es döntetlennel pihenőre a csapatok.
A második félidőt a Sociedad kezdte jobban és jött is a megérdemelt vezetés, Canales remek keresztlabdáját Chori Castro az ötös sarkáról kapásból felbombázta a hosszú sarokba, 2-1! Gyönyörű gól! A Deportivo azonban nem hagyta magát és mentek előre, mert muszáj volt. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 78. percben egyenlít a vendég csapat. Egy felívelt labdát fejel le Riera, ami pont Toche fejét találja meg, és a csereként beállt támadó nagyon szép gólt fejel, 2-2! A gól után ismét magához kapta a kezdeményezést a Sociedad, de már csak kisebb helyzetekig jutottak el. Megérdemelt döntetlen született.

Córdoba – Elche 0-2 (0-1)
G: – ill. E. Roco (40′), Pasalic (68′)
Kiállítva: B. Garcia (81′)

A Córdoba egész szezonban úgy küzdöttek ahogy tőlük telt, de az utolsó fordulókra már maximim csak az első osztály légkörét élvezhetik, mert nagyon rossz helyzetbe kerültek. A csapat ereje úgy néz ki nem elegendő a La Ligához, igaz láttunk már csodákat. Az Elche ezzel a győzelmével három pontra eltávolodott a kiesőzónából. Így ők ezt egy órási győzelemként könyvelik el. Az első találat a 41. percben esett, Albacar ívelt be a 16-oson belülre egy szabadrúgást, amit remekül csúsztatott meg Roco, 0-1! A 68. percben ismét egy pontrúgásból szereznek gólt a vendégek, de ezúttal szögletből. Fajr íveli a hosszú ötösre a labdát, amire Pasalic érkezett időben, ezzel eldönti a mérkőzést és nagyon fontos három pontot gyűjt be csapatának, 0-2! A 81. percben pedig ütésért és fejelésért kiállítja a játékvezető Borja Garciát, aki már nem bírta idegekkel.

Szajevics Patrik