Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: Rosicky és Arteta is marad az Arsenalban

Mindkét középpályás szerződése lejára a nyáron, de az Arsenal hosszabbítana velük, viszont a játékosok kicsit gyorsabb reakcióra várnak.

metro.co.uk

metro.co.uk

Arsene Wenger úgy véli, hogy Tomas Rosicky és Mikel Arteta is marad az ágyúsoknál a következő szezonra. A két régi motorosnak lejár a szerződése a nyáron és már-már úgy néz ki távoznak, de a francia mester úgy számol velük, hogy maradnak. Annak ellenére, hogy a télen távozni akart Rosicky, tavasszal sok lehetőséghez jut, igaz ez köszönhető a sok sérülésnek. Most viszont elvárja, hogy minél hamarabb elé tolják a szerződést és aláírhassa, hogy a 10. évét is lehúzhassa az Arsenalnál. Arra a kérdésre, hogy Rosicky és Arteta marad e a csapatnál, csak ennyit felelt: “Szerintem igen. Május végéig el lesz intézve.” 
Arteta még novemberben szedett össze egy bokasérülést a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. A 33 éves játékos már játszott az Arsenal U21-es csapatában, de Wenger szerint még nem áll készen arra, hogy az első csapatban játsszon. “Arteta és Chamberlain nem hadra fogható. Mindenki más rendben van. Ox két hetet hagy ki” – fogta ezt is rövidre a francia mester.

Az ágyúsok szombaton a Reading ellen lépnek pályára az FA Kupa elődöntőjében, a Wembleyben.

Szajevics Patrik