Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-Kupa: Kapusbakinak köszönheti az Arsenal a továbbjutást

Arséne Wenger tanítványai vért izzadva jutottak túl a másodosztályú Readingen, akik egy nagyon szerencsétlen kapushiba miatt kénytelenek lemondani az álmukról. 

Amikor már késő... - Forrás: facebook.com

Amikor már késő… – Forrás: facebook.com

Reading – Arsenal 1:2 (0:1)
Helyszín: London, Wembley stadion
Vezette: Atkinson
Reading: Federici – Gunter, Hector, Pearce, Obita – McCleray, Williams, Chalobah (Cox 106.), Robson-Kanu (Karacan 90.) – Mackie, Pogrebnjak (Yakubu 112.)
Arsenal: Szcesny – Debuchy, Koscielny, Mertesacker (Gabriel Paulista 63.), Gibbs – Coquelin (Walcott 101.), Cazorla – Ramsey, Özil, Sanchez – Welbeck (Giroud 72.)
Gólszerzők: McCleary (54.) ill. Sanchez (39. 105+1.)
Sárga lap: Chalobah (45+2.) ill. Gabriel (109.)

A 8. percben alakult ki az első helyzet, Mertesacker fejelhetett szögletből, amit Federici védett. A Reading hamar válaszolt helyzettel a helyzetre, ezúttal Szczesnynek volt dolga Obita próbálkozásánál. A 18. percben Özil tévedett alig centiket szabadrúgásból. Pár perccel később Cazorla egy szép labdaátvétel után került helyzetbe, de csúnyán fölé lőtt. Az Arsenal nyomása egyre erősödött, a 26. percben Sánchez tesztelte Federicit. A 39. percben tört meg a jég, Sánchez kapott remek labdát, és higgadtan passzolt a kapuba.

A második félidőben előbb Pearce, majd Mertesacker fejelt mellé egy szabadrúgást követően, utána viszont jött az egyenlítés.  McCleary eresztett meg egy lövést a tizenhatoson belülről, ami megpattant, ezzel mattolva Szczesnyt. Egy kényszerű csere is tarkította a találkozót sajnos, Mertesacker nem tudta folytatni, helyette Gabriel Paulista állt be. A 67. percben Williams tüzelt mellé, majd a csereként beállt Gabriel szerezhetett volna újra vezetést az Ágyúsoknak, ha Federici nem tolja bravúrral kapufára a fejesét. Ezt követően Gabriel, Pogrebnjak és Özil is célt tévesztett, aztán Chalobah lövését védte az Arsenal portása. Utána jött csak az igazi dráma, a 84. percben Ramsey kísérletét védte Federici, az ismétlést pedig kapufára lőtte a walesi, így jöhetett a hosszabbítás.

Cazorla lövése nem sokkal kerülte a kaput, majd Ramsey kapáslövését védte Federici, de utána Federici egész napos nagyszerű teljesítménye egyszerre mehetett a kukába. Sanchez kígyózott be a tizenhatoson belülre, kapura lőtt, ami pont Federici kezébe ment, azonban a kapus keze között valahogy átcsúszott a labda és átvánszorgott a gólvonalon. Simon Cox a 110. percben veszélyeztetett egy fejessel, ezután pedig Giroud dönthetett volna el minden kérdést, azonban a kapufára lőtt. A Reading tényleg mindent megpróbált, folyamatosan záporoztak be a hosszú labdák az Arsenal tizenhatosán belülre, de a védelem rendre elhárította őket, így a londoniak örülhetnek, hiszen egyre nagyobb az esélyük a címvédésre.

Tereh Balázs