Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már nem Lengyel Ferenc a Lombard edzője

Azonnali hatállyal felmondták Lengyel Ferenc szerződését Pápán. Az indoklás szerint a sikertelen szereplés mellett a nyilatkozataival vívta ki Bíró Péter nemtetszését.

fotó: blikk.hu

fotó: blikk.hu

„A sikertelenséget elsősorban annak tudom be, hogy borzasztó problémáink vannak, ez most már nem titok, a csapatnál nagyon nagy pénzügyi gondok vannak. Így a fejek sem tiszták, napi gondokkal küzdünk hónapok óta. Ezt próbáltuk hónapokig takargatni, de a mai teljesítmény is mutatta, hogy innentől kezdve olyan anyagi segítség kell, amely kimozdítja a csapatot ebből az állapotból. Csak dicsérni tudom a csapatot, járnak edzésre és nagyon fegyelmezetten, valamint jó hangulatban végzik a munkájukat. Igaz, most már egyre inkább beletörődött állapotot látok.” – mondta még vasárnap este, az Újpesttől elszenvedett vereség után Lengyel Ferenc. Ezt pedig kedden cáfolta Szemán György, a pápaiak klubigazgatója, aki szerint korántsem olyan súlyos a helyzet, mint ahogyan azt Lengyel láttatja. Azt elismerte, vannak csúszások a fizetések terén, de a klubvezetés igyekszik mindent megtenni ezeknek kiküszöbölésére. „Vezetőedzőnknek az Újpest elleni mérkőzést követő nyilatkozatát minden bizonnyal a súlyos vereség miatti elkeseredettsége indította, táplálta. Nem titok, hogy évek óta az egyik legkisebb költségvetéssel dolgozó klub vagyunk. Korábban is voltak nehézségeink, amelyeket a klubvezetőség eddig mindig sikeresen megoldott, és a csapat bent maradt az első osztályban – mutatott rá Szemán a veol.hu-nak adott nyilatkozatában. – Most sincs ez másként, vannak pénzügyi csúszásaink, de azon dolgozunk, hogy folyamatosan pénzhez juttassuk a játékosokat, és megnyugtatóan rendezzük a sorsukat, sorsunkat.” A klubvezető szerint óriási lökést adna a csapat költségvetésének, ha a Lombard továbbra is élvonalbeli maradna.

Az előzmények után délben hivatalossá vált, hogy megváltak Lengyeltől. Mindezt közleményben tudatta a klub. Új edzőt ugyanakkor csak a nyáron keresnek, így immár sokadszorra Kovács László kezébe kerül a marsall-bot. „A csapat eredménytelensége, valamint a vezetőedző újpesti mérkőzés utáni nyilatkozata – mely szerint a sikerek elmaradása a pénztelenségre vezethető vissza – késztette a vezetőséget a váltásra. A hátralévő hat bajnoki  mérkőzésen reális esélyként biztosítható az NB I-es tagság, amihez azonban új impulzusokra van szükség. Azt sosem tagadta a klub, hogy vannak pénzügyi csúszások, ami az egyik legkisebb költségvetéssel dolgozó sportszervezetnél előfordulhat, de eddig mindig sikerült megoldani a problémákat, és a csapat is biztosította az NB I-es tagságát.” – fogalmaz a lombardfcpapa.hu-n megjelent kommüniké.

A bajnokság első hat fordulójában Mátyus János irányított, de később lemondott, Kovács az idén ekkor lépett elő először, majd november 10-én Lengyel Ferencet nevezték ki, de bő öt hónap után neki is mennie kellett, és ismét Kovács László olthat tüzet.

Edzőváltások az NB I-ben:
2014
szeptember 4.: Mátyus János lemondása után Kovács László /ideiglenesen/ (Lombard Pápa)
október 6.: Pietro Vierchowod helyett Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós /ideiglenesen/ (Budapest Honvéd
október 20.: Csábi József helyett Mátyus János (Nyíregyháza)
október 21.: Artner Tamás helyett Szentes Lázár (Haladás)
október 26.: Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós helyet Csábi József (Budapest Honvéd)
október 27.: Véber György helyett Kulcsár Árpád /ideiglenesen/ (Pécsi MFC)
október 31.: Horváth Ferenc helyett Fórián Zsolt, Igor Nicsenko, Tokody Tibor, Jordi Illa Solé, Tőkés László /ideiglenesen/ (Győri ETO)
november 10.: Kovács László helyett Lengyel Ferenc (Lombard Pápa)
november 24.: Kulcsár Árpad helyett Robert Jarni (Pécsi MFC)
november 25.: Fórián Zsolt, Igor Nicsenko, Tokody Tibor, Jordi Illa Solé, Tőkés László helyett Miriuta László

2015:
február 7.: Csábi József helyett Marco Rossi (Budapest Honvéd)
március 24.: Dobos Barna helyett Artner Tamás (Dunaújváros)
április 20.: Szentes Lázár helyett Kuttor Attila /ideiglenesen/ (Haladás)
április 21.: Lengyel Ferenc helyett Kovács László /ideiglenesen/ (Lombard Pápa)

Gavalovits Sándor