Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Joselu két évvel ezelőtt még szurkolóként nézte a Real Madridot a döntőben, most ő juttatta be őket oda – FOTÓ

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid 2-0-re legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel jutott be a sorozat fináléjába. A mérkőzés hőse Joselu volt, akinek a két góljával sikerült ezt elérni a királyiaknak. A 34 éves cserecsatár most közvetlen közelről tapasztalja meg ezt az érzést, viszont évekkel ezelőtt még szurkolóként volt jelen a Real Madrid mérkőzésén.

 (Photo by Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images)

A Real Madrid csatára, Joselu csereként állt be a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójának hajrájában, és mindössze pár perccel később, a 88. és a 91. percben megnyerte csapatának a mérkőzést, és elintézte, hogy ott legyen a döntőben, ahol a Borussia Dortmund lesz az ellenfele.

Joselu 2009-ben, 19 évesen került a Real Madrid utánpótláscsapatába a Celta Vigótól, ahol szépen szórta a gólokat: 72 meccsen 40-szer volt eredményes, de csapattársa, egy bizonyos Alvaro Morata jutott be helyette a felnőttek közé. Azért ő is kapott lehetőséget a nagy csapatban, ám mindössze két alkalommal, 2011-ben: egy Alméria elleni 8-1-es meccsen góllal debütált a La Ligában, de sikerült betalálni egy decemberi, Ponferradina elleni Király-kupa meccsen is, amelyet végül 5-1-re nyert meg a királyi gárda.

A madridi karrierje azonban itt véget ért. Joselu több csapatban is szerepelt Németországban, mint a Hoffenheim, Frankfurt és a Hannover. 2015-ben Angliába került a Stoke Cityhez, ahonnan két év után megvette a Newcastle United. Mindeközben egy szezonra kölcsönbe került a Deportivo La Corunához, ahol ismét felkeltette hazája érdeklődését (Joselu egyébként Stuttgartban született, így spanyol és német állampolgársággal is rendelkezik). Végül 2019-ben megvásárolta az Alaves, ahol három szezont töltött.

Joselu azonban egész életében madridista volt. 2022-ben, még az Alaves játékosaként, Párizsban szurkolóként volt ott a Real Madrid a Liverpool elleni BL-döntőjén:

2022 nyarán vette meg az Espanyol, ahol bár inkább a védekező focit részesítették előnyben, Joselu végül 16 gólt szerzett: ezzel a spanyol gólkirályi tabella harmadik helyén zárta az idényt, és a legjobb spanyol góllövő is lett. Remek teljesítménye miatt még a spanyol válogatottba is behívták, ahol szintén termelte a gólokat. Mindennek ellenére a katalán csapat kiesett az első osztályból, így úgy tűnt, hogy Joselu is visszakerül a középszerűségbe. Ekkor jött azonban gyerekkori klubja, a Real Madrid és segítő kezet nyújtott a csatárnak: a királyiaknak egy olyan támadóra volt szüksége, aki elfogadja a csereember szerepét, de ha kell, oda tudja tenni magát, ezért kölcsönbe elhozták az Espanyoltól a jelenlegi szezonra. És Joselu meg is hálálta a bizalmat: minden sorozatot figyelembe véve 16 gólt és 3 gólpasszt jegyez, és mindössze két évvel azután, hogy még csak szurkolóként nézte végig, ahogy kedvenc csapata győz a BL-döntőben, most ő juttatta oda őket, sőt, akár saját maga is pályára léphet.