Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schweinsteiger gólja döntött a Hertha ellen – holnap bajnok lehet a Bayern!

A Bundesliga 30. fordulójának szombati zárómeccsén Dárdai Pál csapata, a fővárosi Hertha BSC a bajnokaspiráns Bayern München otthonába látogatott. A hétközi BL negyeddöntő visszavágóján hengerlő Bayern csak a végjátékban tudta megszakítani a berlini klub 7 meccs óta tartó veretlenségét.

Schweinsteigert ünneplik a gólja után a társak (forrás: twitter.com/FCBayern)

Bayern München – Hertha BSC 1-0 (0-0)
Helyszín: Allianz Arena – 75.000 néző
Vezette: Guido Winkmann
Gólszerzők: Schweinsteiger (80′)
Sárga lapok: Kalou (63′)

Bayern München: Neuer – Weiser, Dante, Boateng, Rode – Schweinsteiger, Lahm – Götze (Pizarro 75′), Gaudino (Kurt 46′), Müller (Thiago Alcantara 67′) – Lewandowski
Vezetőedző: Joseph Guardiola

Hertha BSC: Burchert – Pekarik, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberg – Haraguchi, Stocker (Hegeler 73′), Schulz (Wagner 83′) – Kalou (N’Djeng 66′)
Vezetőedző: Dárdai Pál

A Bayern München hazai pályán fogadta a fővárosi, Dárdai Pál által irányított Hertha BSC csapatát. A vendégek 7 meccs óta tartó veretlenségüket toldották volna meg még egy meccsel, míg a müncheni klub – amely kedden a BL negyeddöntőjének visszavágóján 6-1-re ütötte ki a Portót –  a hétvégi bajnokavatásra hajtott.
Az első helyzet a berlinieké volt a 9. percben, amikor Stocker lőtt volna kapura, de kísérletét követően a labda mellé ment. Két perccel később a hazaiak részéről Lahm próbálkozása is úgy végezte, mint Stockeré. A 14. minutumban Müller került helyzetbe, de a Bayern világbajnok labdarúgójának fejese elkerülte a kaput. A 17. percben került sor az első kaput eltaláló lövésre, melyet Gaudino eresztett meg, de a Hertha hálóőre – Burchert –  jól vizsgázott védésből. Nem sokkal ezután (22′) Kalou vette volna célba Neuer kapuját, de az elefántcsontparti kísérlete sikertelen volt és elkerülte a kaput. Két perccel ezután is az afrikai próbálkozott, de a játékszer mellé ment. A 32. minutumban Götze távoli lövése kerülte el a berlini kaput, majd két perccel ezt követően Boateng messzi kísérlete révén sem forgott veszélyben a Hertha kapuja. A 40. percben, a félidő legfontosabb eseményeinek zárómomentumaként Schulz küldte volna be a labdát Neuer kapujába, de a játékszer mellé szállt. Dárdai csapata állta a sarat a zsinórban harmadik bajnoki címére hajtó bajorokkal szemben, ez pedig nagy szó, főként azért is, mert könnyen előnybe is kerülhettek volna a fővárosiak.

A második játékrészt is a berlini együttes kezdte aktívabban, igaz Haraguchi lövése a 49. percben nem talált kaput, a labda mellé ment. Az 54. minutumban Stocker adott feladatot Neuernek egy távoli lövés miatt, de a világbajnok hálóőr kivédte a távoli lövést. Egy perccel később Schulz közelről talált volna be, de Neuer ismét mentett. Ezek igazán a vendégek percei voltak. A 60. minutumban a Bayern is kísérletezett, de Kurt lövése szélesebb volt a kapunál, Burchert kapusnak nem akadt feladata. A 68. minutumban Boateng kapáslövéssel szerezte volna meg csapata számára az előnyt, de a labda Burchertnél kötött ki. A 77. minutumban Lewandowski fejesét fogta ki a Hertha hálóőre, majd ebben a percben még Schweinsteiger is ugyanúgy szerzett volna gólt, mint a lengyel támadó, de a német kísérlete nem talált kaput. A következő minutumban N’Djeng lőtt távolról, de Neuer is résen volt és védeni tudott. A 79. percben óriási esély adódott a hazaiaknak a gólszerzésre, de Schweinsteiger közeli fejese után a labda a kapufán csattant. A következő percben viszont Schweinsteiger már betalált Weiser passzát követően! Ezzel nagyon közel került a Bayern az újabb bajnoki cím megszerzéséhez (1-0). Két perccel a rendes játékidő letelte előtt ismét betalált volna a világbajnok, de Burchert kivédte a középpályás kísérletét. A hosszabbítás percei már nem hoztak nagy izgalmakat, így a bajor együttes nagyon nehezen törte fel a Hertha védelmét, és csak egyszer, de ezzel megtörte a fővárosi gárda 7 meccse tartó veretlenségét. Ezzel együtt a bajnoki cím megszerzéséhez már ‘csak’ annyi kell a München számára, hogy holnap a Borussia Mönchengladbach a vendégségbe látogató, második helyezett VfL Wolfsburg csapatát legyőzze. A berliniek derekasan helyt álltak, és emelt fővel hagyhatták el a pályát, hiszen sokáig a pontszerzés elérhetőnek tűnt, és még a győzelemre is volt esélyük a vendégeknek. Dárdai megint nagyszerű munkát végzett.

Nagy Dávid