Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban hetedszer vesztett a NU; fellélegezhet a Hull, és a Leicester!

Alsóházi meccsekkel folytatódott a délután a Premeir League-ben, és bizony akadt meglepetés is. Például, hogy a szebb napokat látott Newcastle United immárom hetedik meccsét veszítette el egymás után…

Kép forrása: swanseacity.net  Míg a hazaiak szomorkodtak...

Kép forrása: swanseacity.net
Míg a hazaiak szomorkodtak…

 

Newcastle United – Swansea City 2-3 (1-1)
Newcastle, St. James’s Park. Vezette: Neil Swarbick.
Gólszerzők: Perez (20.), De Jong (87.) ill. Oliveira (45+2.), Sigurdsson (49.), Cork (71.)

A NU számára igen kellemetlen, hogy már hat meccse nem szerzett pontot, de ha úgy nézzük, utolsó nyolc meccséből egy győzelem mellett hét vereséget számlál. Egyértelműen félresikerült az edzőcsere a „Szarkáknál” bár ezt Ayoze Perez góljánál nem igen lehetett észrevenni. Ám a mérkőzést mégsem a hazaiak, hanem a vendég Swansea uralta, akiknek voltaképpen mindegy volt az eredmény, mert komoly előrelépést immáron nem érhetnek el. Hogy mennyire nem érdekelte a „Hattyúkat” az esélyesség azt Oliveira, és Sigurdsson két gólja is bizonyítja, így az 50. percre már ismét vesztésre állt a NU. És volt még lejjebb is, ugyanis Cork is betalált, és ezzel elásta a hazaiak reményeit. Siem De Jong gólja csak a kozmetikázásra volt elég. Még két ilyen vereség, és a Newcastle akár kiesőhelyre is csúszhat.

Crystal Palace – Hull City 0-2 (0-0)
London, Selhurst Park. Vezette: Mark Clattenburg.
Gólszerző: – ill. N’Doye (51., 90+2.)

A Hull számára volt fontos a meccs és ennek megfelelően támadólag is léptek fel a „Tigrisek”. Bár igazán komolyan nem tették próbára a Palace védelmét, a hazaiaknak igencsak figyelniük kellett a vendégek agresszív stílusára. Volt is miért harapósnak lennie a látogatóknak, mert az alsóházban tanyázó együttes körül igen sűrű a mezőny. Egy vereséggel bárki a veszélyzónában találhatja magát, és egy győzelemmel mindenki kilábalhat a bajból. Ezt a hullámot igyekezett meglovagolni a Hull, és a második félidő elején, és a legvégén N’Doye két góljával sikerült is pontot tenni a mérkőzés végkimenetelére. Ugyan próbálkozott a Crystal Palace, de ezúttal nem sikerült a szépítés sem, így Alan Pardew csapata pont nélkül maradt. A Hull pedig ha időlegesen is, de fellélegezhet.

Burnley – Leicester 0-1 (0-0)
Burnley, Turf Moor. Vezette: Anthony Taylor.
Gólszerző: – ill. Vardy (60.)

A két kiesőjelölt csatája nem hozott látványos, de még csak izgalmas futballt sem. Az első említésre méltó lehetőségre a második félidőig kellett várni, ez mindent elmond az „összecsapásról”. Az 59. percben a hazaik javára megítélt büntetőt Taylor a kapufára rúgta, majd az ellenakcióból a még fel sem ocsúdott hazaiak között Vardy megszerezte a mérkőzés egyetlen, három pontot érő gólját. A Leicester ezzel egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is ellépett a kiesőhelyektől, és nagy sanszot kapott a bentmaradásra. A Burnley viszaont alighanem csomagolhat, és készülhet a Championshipre.