Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van der Vaart talán mégsem a törököknél köt ki

Korábban beszámoltunk arról, hogy török sajtóértesülések szerint Isztambul egyik csapatába igazolhat a szezon végeztével a német Hamburger SV középpályása, Rafael van der Vaart. Azonban most úgy tűnik, a 32 esztendős holland visszatérhet nevelőklubjához!

Van der Vaart: irány Amszterdam, vissza a gyökerekhez? (forrás: sportbild.bild.de)

A holland Telegraaf információi szerint mégsem Isztambulban, hanem Hollandiában kezdheti meg a következő szezont Rafael van der Vaart. Stieber Zoltán csapattársa pont a magyar játékos csapatba kerülésével lett egyre inkább nélkülözött, a Bundesligában pedig kiesés ellen küzdő klub nem ajánlott fel szerződéshosszabbítást a válogatott középpályásnak. Így a szezon befejeztével új csapatban folytatja majd karrierjét a klasszis. Az új szó mindenesetre nem feltétlen lesz majd igaz, hiszen a holland lap úgy tudja, az Ajax Amszterdam, azaz van der Vaart nevelőklubja igényt tart korábbi játékosára. Van der Vaart 1999. július elsején lett az Ajax korosztályos csapatának tagja, majd a következő év áprilisában bemutatkozott az élvonalban a Den Bosch ellen 1-1-re végződő találkozón. A holland fővárosi klub felnőttcsapat állandó tagjaként 2000. július elsejétől a 2005-ös esztendő ugyanezen napjáig szerepelt. Ez idő alatt 155 meccsen 63-szor volt eredményes, és 26 alkalommal gólpasszt is adott a most még Bundesligában futballozó válogatott játékos.

Az Amszterdamba való visszatérése mellett a Transfermarkt kicsivel nagyobb esélyt lát arra, hogy a tapasztalt játékos Németh Krisztián csapattársa legyen, tehát, hogy az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City csapatába igazoljon. Ha ez megtörténne, ismét magyar csapattársa lenne van der Vaartnak.

Nagy Dávid