Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Depay számára egy álom vált valóra

A mai nap legfontosabb híre a labdarúgásban, hogy Memphis Depay nyártól a Manchester Unitedben folytatja pályafutását.

kép: www.manutdfanatics.com

kép: www.manutdfanatics.com

A fiatal holland támadó idén bajnoki címet ünnepelhetett hazájában a PSV játékosaként, most azonban új kihívások elé néz: Angliában folytatja pályafutását, a vörös ördögök ajánlatát fogadta el. A játékossal interjú is készült, amit a saját Facebook-oldalán tett közzé.

,,Egy érdekes és izgalmas időszakon vagyunk túl, és az a tény, hogy top csapatok között kellett válogatnom, ezt nem tette könnyebbé. Számomra a Manchester United egy álom-klub, így nem nagyon kellett győzködniük a srácoknak, akik már ott játszanak. Eddig csak pozitív dolgokat mondtak, és már alig várom, hogy a holland csapattársaimmal játszhassak együtt a többi kitűnő futballista mellett az MU-ban. És ismét együtt dolgozni Louis van Gaallal szintén egy nagy bónusz.” – idézi szavait a 101greatgoals.com.

Több csapat is szerette volna őt megszerezni, ám csak egy helyre mehetett. Hoppon maradt a PSG és a Liverpool is – utóbbit a Pool drukkerek kicsit nehezen viselték. Arra a kérdésre, hogy: ,,Valóban több csapat is versengett érted?” Ez a válasz érkezett: ,,Igen, de nem szabad mindent elhinni, amit a média állít. A végén úgyis az érzelmeim számítottak, nem pedig a pénz.” – mondta Depay.

,,Nagyon sokat tanultam a PSV-nél, nem csak a pályán, hanem azon kívül, mint ember is. Hálás vagyok, de ezúttal úgy éreztem, hogy itt az ideje lépni. És nem lehet letagadni egy olyan klub érdeklődését, mint a Manchester United. Én büszke vagyok arra, hogy bajnok lettem a PSV-vel. Ez olyan dolog, amit a szurkolók már nagyon megérdemeltek, és én is szintén nagyon akartam már. A legjobbakat kívánom a csapatnak a következő szezonra, remélhetőleg jövőre is a magasba emelhetik majd a bajnoki trófeát.” – zárta le az interjút a 21 éves támadó, akiért a hírek szerint több mint 20 millió eurót fizet az MU, és a jövő héten az orvosi vizsgálaton is áteshet.

Baranyai Balázs