Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Europa Liga: Tét a varsói finálé! – előzetes

Immáron csak négy csapat van talpon, avagy tét a varsói finálé! Ahogyan a Bajnokok Ligájában, úgy az Europa Ligában is a finishez érkeztünk, csütörtök este az elődöntők odavágóit játsszák a még állva lévő csapatok. Talpon a címvédő, s az sem kizárt, hogy olasz házidöntőt hoz a sors, ehhez azonban lesz néhány keresetlen szava a Dnipro legjobbjainak is.  

TIWfootballSept19

21:05 Napoli – Dnipro (Digi Sport 1)

A Napoli az előző körben meglepően könnyedén lépte le a Wolfsburgot, míg a Dnipronak a Club Brugge feküdt le. A felek azóta egyaránt három mérkőzést játszottak, a Napoli igen góldús meccseken van túl, a Sampdoria ellenében 4-2-es sikert abszolválhatott Benítez csapata, aztán jött a fekete leves, egy 4-2-es vereség az Empoli vendégeként. Az elődöntőre az AC Milan kiütésével hangolt a  nápolyi csapat, a hármas sípszó pillanatában 3-0 állt az eredményjelzőn. A Dnipro szerény 1-0-ás sikert tudott felmutatni a Mariupol ellenében, majd derbit bukott a Shakhtar Donetskel szemben, ráadásul hazai pályán (0-1). A főpróba jól sikerült, az Odessa kapott egy laza hármast.

A két csapatnak egymás elleni múltja is van, a 2012-2013-as szezonban egy kvartettben szerepeltek, s akkor mindig a hazai csapat örülhetett. A Dinpro hazai környezetben 3-1-es diadalt aratott, míg a visszavágón Nápolyban egy négyest kaptak, melyre csak kétszer tudott válaszolni a vendég csapat.

Íme a Napoli sérültjei: Zúniga, De Guzman, Michu
Íme a Dnipro sérültjei: Shelikhov

21:05 Sevilla – Fiorentina (Story 4)

Él még a címvédés lehetősége, avagy a Sevilla ott van a legjobb négyben azt követően, hogy drámai párharcot nyert meg a Zenit Szentpétervár ellenében. A Fiorentina is keletre látogatott, ám a továbbjutást hazai pályán harcolta ki a visszavágón a Dinamo Kijev ellenében. Ami a formákat illeti, a Sevilla a könnyedén verte az elmúlt meccseken a Vallecano és az Eibar csapatát, ám a Real Madrid már nagy falatnak bizonyult, 3-2-es vereség lett a vége, ám aki látta a meccset az tudja, hogy nem sokon múlott a pontszerzés. A Fiorentina gyakorlatilag feladta a bajnokságot, két fronton elég megterhelő a helytállás. Kínos vereség a Cagliari ellenében ráadásul hazai pályán, majd vereség a Juventus otthonában. Igaz a főpróba jól sikerült a Cesena 3-1-re elhasalt a hétvégén a violák otthonában.

A két csapatnak nincsen egymás elleni múltja, ebből a szempontból történelmi lesz az esti összecsapás.

Íme a Sevilla sérültjei: Beto, Barbosa, Pareja, Cristóforo
Íme a Fiorentina sérültjei: Babacar

Őszi Ádám