Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A nemlétező 7 millió – Áldozat: Nepál népe, és Ronaldo

Már az elejétől kezdve furcsák voltak azok a hírek, amelyek Cristiano Ronaldo állítólagos sokmillió eurós pénzadományáról szóltak, a nepáli nép irányába.

www.goalnepal.com

www.goalnepal.com

Ennek megfelelően a fociclub.hu nem is adott teret az ilyesfajta bulvár témának, ráérezve a hír zavarosságára. Nem szeretnénk viszont most abba sem beleszaladni, hogy kárörvendjünk a többi sportlap, sportoldal mélaságán. Ám ami igaz, az igaz: rengeteg Ronaldot tömjénező cikk, poszt jelent meg. Már-már hihetetlen, de a szinte kormánymegdöntő képességgel (nem, ezt nem Mi találtuk ki, sok fanatikus már forradalmi szervezet lát bennük) felruházott Trollfoci is benézte a dolgot, és szembeköpve eddigi irányvonalát, küldött egy virtuális pacsit, a Real Madrid sztárjának.

Ám, ahogy ilyenkor lenni szokott, jött a derült égből villámcsapás: Ronaldo nem küldött pénzt Nepál elesettjeinek. Mint kiderült, az egész egy említésre sem méltó francia szennylap (vagy olyasmi) félrefordított, és kiokádott bálnafosa (Útwenger után szabadon) volt.

Az a sportoldal sem reklámozandó itt, amely egy ilyen cikkel állt elő körülbelül: „Ronaldo HAZUDOTT, és nem küldött pénzt”.

Ezt a címet olvasva nem csak e sorok írója, de annak többi kollégája is elszégyellte magát. Miről beszélünk? A portugál szupersztár soha nem hazudott. Lévén meg sem szólalt a földrengés ügyében. A „hungarókatalán” népcsoport, és a lelkes nethuszárok, akik általában az Origó hírek alatt szoktak utálkozni, természetesen egyből haraptak a témára. Gondolkodjunk egy kicsit. Ronaldonak mi köze van más hazugságához? Ne legyünk már ennyire elvakultak. Az a szerencsétlen háromszoros aranylabdás adakozik eleget anélkül is, hogy mi tudnánk róla. Attól még, hogy egy nyálas piperkőcnek, és metroszexuális selyemfiúnak tűnik, aki csak a saját érdekével törődik a pályán, gyaníthatóan már többet tett a szegényekért, bajba jutottakért, mint bármelyikünk egész életében fog.

Na és mi van, ha „CR” soha egyetlen centet sem adott másnak? SEMMI. Az ő pénze, az ő dolga. Nem lopta, nem mutyizta, nem nokiásdobozban kapta, nem verte át a szövetkezeti tagokat, nem tett tönkre érte egy történelmi együttest, nem nyitott Nemzeti Dohányboltot. Mit tett ez az ember? Játszott. Játszik. És fog is játszani. Miért? A pénzért természetesen, és a dicsőségért. Megérdemli-e azt sok pénzt a tehetségéért, odaadásáért, szorgalmáért? Talán. Én, Te, Ti, Ön, Önök nem lehetünk benne biztosak. De ha a Real Madrid, a Nike, a Toyota, a Castrol, a Samsung, és még úgy egy tucat szponzor szerint Ronaldo megérdemli a sok-sok millió eurót, akkor egy rossz szót sem szólhatunk Rá.

Balogh József