Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wayne Rooney: “Na, majd jövőre!”

Véget ért a Premier League 2014/15-ös szezonja, de van aki máris a jövő évi bajnokságra koncentrál. Mint például a Manchester United támadója, aki nehezen emészti meg az elmúlt két év sikertelenségeit, és újra a csúcson akarja látni szeretett klubját.

Kép forrása: skysports.com  Rooney ismét szárnyalna a Manchester Uniteddel!

Kép forrása: skysports.com
Rooney ismét szárnyalna a Manchester Uniteddel!

NIncs mit szépíteni, Sir Alex Ferguson visszavonulása után csak keresi az útját a Manchester United csapata. A skót David Moyes vezetésével csúnyán lemaradt a klub a riválisok mögött, majd a holland Louis van Gaal érkezésével sem oldódtak meg azonnal a gondok, a sikerre született “Vörös Ördögöknél”. De szép lassan a MU belerázódott az új menedzser taktikájába, és felvették a kesztyűt a legjobbak ellen is, de a hullámvölgyekkel tarkított idényt így is ha nehezen, de a negyedik helyen zárták, ami a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulást eredményezi Wayne Rooney-éknak. A vörös hajú támadó tisztában van csapata erejével, de optimistán tekint a jövőbe, és hiszi, hogy a következő szezonban még többet ki lehet hozni a bajnoki versenyfutásból.

“Hiszem, hogy jövőre jobbak leszünk! Ha megnézzük, hogy idén 10-11 forduló alatt gyűjtöttünk 13 pontot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ez jövőre már nem fog megtörténni. Ott szúrtuk el a szezonunkat, de, hogy onnan is sikerült ilyen magasra jutnunk, azt annak köszönhetjük, hogy legalább annyi pontot szereztünk a hátralévő időben mint az előttünk állók. Elég közel vagyunk a céljainkhoz, látható, hogy általában mi irányítjuk a meccseket, már csak egy kis plusz szerencse hiányzott néha. Mindannyian hiszünk magunkban, a társak, és a menedzser is, és biztosak vagyunk benne, hogy két-három nyári igazolással sikerül mindvégig harcban állnunk a bajnoki címért!”

Ugyan a nagy nyári bevásárlás során a MU olyan játékosokat szerzett meg nem kis összegért, mint Daley Blind, Ángel Di Mária, Ander Herrera, Luke Shaw, és Marcos Rojo, a csapat 17 ponttal volt elmaradva a bajnoktól. Nem éppen gyenge keret, de egy jobb rajttal a következő szezonban, talán valóban sikerül közelebb férkőzni a Chelsea-hez, és a Manchester City-hez…

Demmel László