Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Németh történelmet írt és ismét parádézott! – videóval

Szinte nem telik el úgy hét már az MLS-ben, ha a Sporting Kansas City lép pályára, hogy a magyar válogatott játékos, Németh Krisztián ne vétetné észre magát igencsak pozitív módon! A Kansast erősítő támadó ezúttal az FC Dallas ellen remekelt a tengerentúli profi liga hétvégi nyitányán, és történelmi tettet hajtott végre!

USATSI_8502112_167117624_lowres

Németh Krisztián góllal, valamint gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez! (forrás: sportingkc.com)

Sporting Kansas City – FC Dallas 4-0 (1-0)
Helyszín: Sporting Park, Kansas – 20.172 néző
Gólszerzők: Németh (19′), Feilhaiber (51′), Ellis (57′), Zusi (64′),
Kiállítva: -, ill. Loyd (43′)

Az MLS hétközi meccseit követően magyar idő szerint ma megkezdődtek a hétvégi küzdelmek is, melynek sorát a Sporting Kansas City – FC Dallas találkozó nyitott meg.
Alig kellett 20 percet várni az első gólra, ráadásul azt Németh Krisztián szerezte! A magyar válogatott támadó ezzel 6. szezonbéli gólját szerezte, de ami még nagyobb dolog, minden sorozatot összevetve a klub történetének 600. hazai találatát lőtte honfitársunk! Zusi szabadrúgását követően Ellis fejelte érdekesen, de nagyon jól a labdát Némethez, aki a kapu torkából bebólintotta azt (1-0). A fekete leves a félidő hajrájában következett igazán a Dallasnak, ugyanis a texasi alakulat Loyd kiállításával megfogyatkozott a 43. percben. A kiállított labdarúgó 10 perc alatt kapta meg második sárgáját is, így mehetett idő előtt zuhanyozni. Sőt! Loyd úgy kapta meg második sárga lapját, hogy előtte Némethet rántotta le a lábánál fogva.

A második játékrészben még kevesebbet kellett várni, mint az elsőben a kansasi gólra, ráadásul Németh megint fontos szerepet játszott a kétgólos előnyre való növelésben! A magyar csatár nagyon okosan lefordulva védőjéről lövés helyett legurította a labdát Feilhaibernek, utóbbi pedig betalált (2-0). Csupán 6 percet kellett várni ezután arra, hogy megszülessen a Sporting harmadik találata is! Ellis az első gólját szerezte a szezonban, miután üresen hagyták és a szöglet után a kapuba fejelt (3-0). Zusi tette fel végül a pontot az i-re, ugyanis egy csodás összjáték után – amely Németh nyomán indult meg – talált be, végleg eldöntve ezzel a 64. percben a meccs végkimenetelét, valamint eredményét (4-0).

Folytatta tehát jó szériáját Németh Krisztián és a Sporting Kansas City, amely a nyugati főcsoportban pontszámban utolérte az FC Dallast, de “csak” 3. helyen áll konferenciájában, hiszen a texasi klub győzelmi aránya jobb.

A folytatásban:
máj. 30. 23:00  Toronto FC – San Jose Earthquakes (Eurosport 2)
máj. 31. 00:00  Vancouver Whitecaps – Real Salt Lake
máj. 31. 01:00  New York City – Houston Dynamo
máj. 31. 01:00  D.C. United – Philadelphia
máj. 30. 01:30  Orlando City – Columbus Crew
máj. 31. 02:30  Colorado Rapids – Portland Timbers
máj. 31. 02:30  Chicago Fire – Montreal Impact
máj. 31. 23:00  Seattle Sounders – New York Red Bulls (Eurosport)
jún. 1. 01:00 New England – L. A. Galaxy (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 9 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders), Wondolowski (San Jose Earthquakes)  – 7 gól
3. Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo),  Németh Krisztián (Sporting Kansas City) – 6 gól
7. Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Giovinco (Toronto FC), Davies (New England Revolution), Kaká (Orlando City) – 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS

Nagy Dávid