Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Toni egyre közelebb a gólkirályi címhez

Luca Toni 22 góllal zárta a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy gólkirály lesz, amennyiben Icardi nem lő mesterhármast. A Juve döntetlennel melegített a BL-döntőre, de azt valószínűleg komolyabban fogják venni. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Hellas Verona – Juventus: 2-2
G: Toni (48.), Gomez (90+3.) ill. Pereyra (42.), Llorente (57.)
Verona: Rafael; Sala, Moras, Marquez, Agostini; Greco, Tachtsidis, Hallfredsson; Gomez Taleb, Toni, Jankovic
Juventus: Buffon; Padoin, Bonucci, Ogbonna, Evra; Pogba, Pirlo, Marchisio; Pereyra; Tevez, Llorente
Kiállítva: – ill. Pepe (90.+2)

5 perc elég volt Toninak, hogy helyzetbe kerüljön, de Buffon bravúrt bemutatva kitolta az ötösről leadott lövését. Ezt követően voltak kisebb lehetőségek mindkét eoldalon, azonban komoly veszélyhelyzet nem alakult ki, Toni járt megint közel csak, viszont nem célzott elég jól, mellé lőtt. A 34. percben aztán Llorente törte ketté gyakorlatilag a keresztlécet, Rafael már verve volt. A 42. percben érkezett az első gól, egy mesés csavarás Pereyrától. 20 méterről kilőtte a hosszú felsőt, a kapusnak nem volt esélye, hogy kiszedje. Még a félidő végén Tévez növelhette volna az előnyt, de csak az oldalhálót találta el.

Az egyenlítés rögtön a fordulást követően született, Hallfredsson lövés helyett passzolt Tonihoz, az olasz gólzsák pedig higgadtan értékesítette a helyzetet. Toni ezután két lehetőséget is elpuskázott, a túloldalon viszont Llorente nem hibázott, Pirlo remekül tálalt Padoin elé, ő visszagurított a spanyolnak, aki így közelről bepofozta a labdát. Gomez Taleb egyenlített, de kezezés történt, így érvénytelenítették a találatot. A végére pörögtek fel az események, Tévez eldönthetett volna mindent, de a jogosan megítélt tizenegyest elhibázta az argentin, aminek meg is itta a levét a Juve. Pepe hátulról rácsúszott Valotira, amiért azonnal pirosat kapott. Egy szabadrúgást beíveltek Gomeznek, aki a hosszúba fejelt, ezzel 1 pontot megmentett a Veronának, akik így pozitív élménnyel zárhatták a szezont.

Tereh Balázs