Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Továbbra is az élen a DC United – videóval

Folytatódtak az MLS hétvégi küzdelmei! A fővárosi DC United otthon tartotta a három pontot, és továbbra is élen áll, míg Kaká újra büntetőből volt eredményes. A Chicago, valamint a Portland is a tabella végén szerénykedő csapatot győzött le.

CGS7qrCVIAAT5cw.jpg large

Pontius és Rolfe kellett a DC United győzelméhez – utóbbi a hajrában tartotta otthon a három pontot csapatának (forrás: twitter.com/mls)

DC United – Philadelphia Union 2-1 (1-1)
Helyszín: RFK Park – 16.284 néző
Gólszerzők: Pontius (45+1′), Rolfe (85′ – büntetőből), ill. Le Toux (5′)

A Philadelphia jól kezdte a találkozót, ugyanis a vendégek USA fővárosában már az 5. percben gólt ünnepelhettek! Le Toux góljához szükség volt a védelem hibájára is, a tizenhatosnál való labdavesztésre (0-1). Erre választ csak a félidő végén tudott adni a hazai együttes, akkor azonban a jó beadást követően Pontius nagyszerű gólt fejelt.

A második félidő úgy tűnt, gól nélkül érhet véget, a találkozó pedig így döntetlennel. A hazaiak viszont ebben a játékrészben is óriási mezőnyfölényt alakítottak ki, akárcsak az elsőben. Azonban a végjátékhoz közeledve büntetőhöz jutott a DC United együttese, melyet Rolfe végzett el, és értékesítve csapatának begyűjtötte a 3 pontot (2-1). A vendégek az első félidőben többet is próbálkoztak a gólszerzéssel, a másodikban is akadtak lehetőségeik a gólgyártásra, de végül még sem ők örülhettek. Győzelmével már 5 ponttal előzi meg a New Englandet a keleti főcsoport éllovasa, igaz, a Revolution eggyel kevesebb meccset játszott a washingtoni klubnál.

Orlando City – Colombus Crew 2-2 (1-1)
Helyszín: Citrus Bowl – 31.430 néző
Gólszerzők: Kaká (17′ – büntetőből), Ribeiro (89′), ill. Tchani (6′), Kamara (61′)Kiállítva: – , ill. Parkhurst (16′)

A hazaiak számára keserűen indult a találkozó, ugyanis Tchani már a 6. percben előnyhöz juttatta övéit! A gólszerző a jó beadásra csapot le fejjel, és juttatta a labdát a kapuba (0-1). Ám alig 10 perccel később keserű lett a meccs a Colombus számára is, hiszen Parkhurst a kiállítás sorsára jutott, tizenhatoson belüli szabálytalansága nyomán így tizenegyessel is jutalmazta a hazaiakat a játékvezető. A labda mögé Kaká állt, és értékesítette a büntetőt a tizenegyes-specialista brazil (1-1). Egyre nőtt az emberelőnyével a mezőnyfölénye is az Orlandónak, de gól már nem született az első félidőben.

A fölénye igazán a második félidőben mutatkozott meg Kakáéknak, a Crew nem volt túlzottan veszélyes kapura, mégis a 61. percben újra előnybe kerültek a vendégek! Ekkor Kamara is fejjel volt eredményes, aki már 10. találatát szerezte a szezonban (1-2). A végén viszont jött a pontmentő találat is! Ribeiro távolról szerezte meg szezonbéli második gólját, mely döntetlent ért csapatának.

Colorado Rapids – Portland Timbers 1-2 (0-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park
Gólszerzők: Cronin (89′), ill. Fernandez (38′), Jewsbury (90+3′)

A mélyponton lévő hazai együttes ugyan próbálkozott 6 lövéssel is az első félidőben, ezek egyike sem találta el a portlandi kaput. Viszont a Timbers adott feladatot a hazaiak hálóőrének, aki a 38. percig állta a sarat. Ekkor Fernández megszerezve idénybeli első találatát juttatta előnyhöz csapatát (0-1).

A fordulást követően nagy mezőnyfölényt alakított ki a Rapids, majd a végén úgy tűnt – a mindkét oldalról kevés kísérletet hozó második félidőben (1/1 – 2/2) – , meglesz a pontszerzés! A 89. minutumban Cronin gondoskodott az egyenlítő találatról (1-1). Viszont nem sikerült döntetlent sem elérnie a Rapids-nek, ugyanis a hosszabbítás 3. percében Jewsbury góljával elvitte a három pontot Coloradóból a Portland (1-2). Vereségével továbbra is utolsó helyen áll főcsoportjában a Rapids, míg a Portland sokkal kedvezőbb helyzetben várhatja a folytatást.

Chicago Fire – Montréal Impact 3-0 (2-0)
Helyszín: Toyota Park – 15.256 néző
Gólszerzők: Shipp (13′), Larentowicz (45′ – büntetőből), Igboananike (72′)
Kiállítva: – ill., Donadel (37′)

A szintén a konferenciájában a hátsó helyek egyikét elfoglaló Montréal Impact csapata a Chicago Fire otthonába látogatott. Hamar kedvét szegte volna a hazai csapat az Impact-nek, és a 13. percben már előnybe is került az otthoni klub. Ekkor Shipp lőtt óriási gólt a ficakba a tizenhatoson belülről (1-0). Óriási volt a Chicago mezőnyfölénye, és kaput eltaláló kísérletig sem jutott a Montréal. Ebben az sem könnyítette meg a vendégek helyzetét, hogy a 37. percben emberhátrányba kerültek, hiszen Donadel kevesebb, mint negyed órával első sárga lapja után begyűjtötte a másodikat is. Ráadásul a félidő végén tizenegyeshez jutott a Fire, melyet Larentowicz értékesített (2-0).

A fordulás után sem tudott semmi pozitívat felmutatni a vendégcsapat, amely az egész meccs során nem tudott kapura lőni. A 72. percben Igbonanike pedig feltette a pontot az i-re, s beállította a végeredményt (3-0).

A folytatásban:
jún. 1. 01:00 New England – L. A. Galaxy (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 10 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders), Wondolowski (San Jose Earthquakes)  – 7 gól
3. Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo),  Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Kaká (Orlando City) – 6 gól
7. Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Giovinco (Toronto FC), Davies (New England Revolution),– 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS

Nagy Dávid