Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hazai zakóval búcsúzott a Roma

Mielőtt a kevésbé felvilágosított Roma-szurkolók megijednének: a Roma természetesen nem az elsőosztálytól, hanem az idei szezontól búcsúzott. Meglehetősen méltatlan módon…

napoliVSlazio001

Serie A – 38. forduló
AS Roma – Palermo 1-2
Gólszerzők: Totti (85. perc), illetve Vasquez (35.-büntetőből), Belotti (90+4.)
Jaj, hogy ez a Roma mire képes. A fővárosiak már az előző körben bebiztosították második helyüket, de érthető a szurkolóik elégedetlensége, a zárófordulós betli miatt. A Palermo elleni vereség ugyanis nem túl jó előjel lehet az új idényre, amelyre ez a hullámzó teljesítmény aligha lesz elég az erősödő vetélytársak ellen, akár még a Bajnokok Ligája indulásra sem.

Napoli – Lazio 2-4
Gólszerzők: Higuaín (55., 64. perc), illetve Parolo (33.), Candreva (45+1.), Onazi (85.), Klose (90+2.)
Kiállítva: Ghoulam (71. perc), illetve Parolo (62.)
Hiába a feltámadás a 0-2-ről, és hiába szerezhetett volna mester hármast Gonzálo Higuaín, a büntetőt rontó argentinnak is köszönhetően végül a Lazio harcolta ki a bronzérmet. Összességében teljesen megérdemelten, lévén a hajrában kegyetlenül harcolták ki a nápolyiak hibáit.
Veresége miatt a Napoli végül kénytelen lett megelégedni (valószínűleg Benítez vezetőedző búcsúmeccsén) a Serie A 5. helyével, ami EL főtáblát ér.

Sassuolo – Genoa 3-1
Gólszerzők: Berardi (3. perc), Zaza (18., 32.), illetve Pavoletti (41.)
Kiállítva: Izzo (72. perc)
Bár kikapott a Genoa, a piros-kékek még így is megszerezték a bajnokság hatodik helyét, így pedig az Európa Liga selejtezőjében indulhatnak.

Sampdoria – Parma 2-2
Gólszerzők: Romagnoli (53. perc), De Silvestri (79.), illetve Palladino (74.), Varela (88.)
Szerencsére nem lett túl fájdalmas a Parma utolsó élvonalbeli meccse. Vagy akár történetének utolsó meccse. Persze aligha kell aggódnunk, nem kevés szép múltú olasz klub támadt már fel hamvaiból, és a sokadosztály bugyraiból. Köszi, Parma, vigyázz magadra!
A tökutolsó elleni remi ellenére a Samp remek idényt futott.

www.eredmenyek.com

www.eredmenyek.com

Balogh József