Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidal: Életem meccse

A Juventus chilei középpályása már tűkön ül, hogy kifuthasson a gyepre Berlinben a BL-döntő alkalmából. Egy videóinterjúban osztotta meg érzéseit a szurkolókkal.

A BL-menetelés egyik legfontosabb állomása az volt, amikor ezzel a Vidal büntetővel a Juventus legyőzte a Monacót

A BL-menetelés egyik legfontosabb állomása az volt, amikor ezzel a Vidal büntetővel a Juventus legyőzte a Monacót

A Zebrák az előzetes várakozásokkal ellentétben kiütöttek esélyesebbnek vélt csapatokat, és most a BL-győzelem kapujában állnak. Utoljára 1996-ban sikerült elhódítani a neves trófeát, akkor az Ajaxot sikerült legyőzni a döntőben büntetőkkel. Azóta többször is közel jártak, ugyanakkor a siker mindig elmaradt. 1997-ben a Dortmund állította meg őket általános megdöbbenésre (Lars Ricken góljára gondolom mindenki emlékszik), 1998-ban a Real Madrid egy árva Mijatovics góllal intézte el az Öreg Hölgyet, majd 2003-ban minden idők talán legrosszabb BL-döntőjén a Milan győzte le őket tizenegyesekkel. Most a média egyértelműen a Barcát tartja a döntő esélyesének, így a Juvén van kevesebb teher.

Minden esetre Vidal már nagyon izgatott, a következőket mondta: “Rengeteg érzelem kavarog az emberben egy ilyen fontos meccs előtt. Egy álom itt lenni, ennyire közel életem mérkőzéséhez. Mint minden futballista, a BL-döntőben játszani a legnagyobb eredmény, nagyon koncentráltnak kell lennünk. Mindig azt mondták, hogy a másik csapat az esélyes utunk során. A pályán viszont megmutattuk, hogy mi vagyunk az erősebbek, reméljük ez a tendencia szombaton is folytatódik.”

Tereh Balázs