Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: 11 meccs után tudott nyerni a City, a Toronto a DC-t verte – videóval

A tengerentúli profi labdarúgó-bajnokságban a New York City hosszú nyeretlenségi szériáját törte meg idegenben. A Toronto USA fővárosában győzött Giovinco vezetésével, míg a Montreal Impact is idegenben diadalmaskodott, ráadásul mindhárom győztes csapat meccsének végeredménye is ugyanaz lett!

CG3pAc8UYAAVQrf.jpg large

McNamara (elöl) hozta vissza csapatát a meccsbe bombagóljával (forrás: twitter.com/MLS)

Philadelphia Union – New York City 1-2 (0-0)
Helyszín: PPL Park – 18.557 néző
Gólszerzők: Sapong (46′), ill.  McNamara (53′), Mullins (87′)

11 meccs óta tartó nyeretlenségi szériáját törte meg Philadelphiában a New York City csapata. Ám a fordulást követő első percben Sapong szerzett előnyt a hazaiaknak – ez volt a Union játékosának 4. gólja a szezonban. A gól Le Toux szöglete után született meg, hiszen az amerikai játékos be tudta kotorni a kapuba a labdát (1-0). Majd 7 perccel később McNamara bődületesen nagy gólt lőve egyenlítette ki az eredmény állását (1-1)! A nagy izgalmak a végére maradtak, hiszen a 78. percben pályára lépő Mullins 9 perccel később győztes gólt szerzett (1-2). Ezzel a győzelmével 11 meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatot szakított meg a New York City.

DC United – Toronto FC 1-2 (1-1)
Helyszín: RFK Stadion – 17.105 néző
Gólszerzők: Birnbaum (6′), ill. Giovinco (34′, 83′)

Hamar megszületett a találkozó első gólja, ugyanis Birnbaum a 6. percben előnyhöz juttatta a washingtoni DC Unitedet (1-0). Még azonban az első játékrészben sikerült döntetlenre hoznia az eredményt a Torontónak. A vendégek a 34. minutumban Giovinco révén egalizáltak, így az olasz labdarúgó folytatta nagyszerű teljesítményét (1-1). A második félidőben csak a labdabirtoklás terén tudott fölényt kialakítani a DC United, hiszen ellenfele kapujára nem tudott veszélyes lenni. A kanadai klub is “csak” kétszer találta el a második 45 perc során a kaput, de ebből az egyik lövés góllal végződött! A hajrához közeledve – a 83. percben – Giovinco újra betalált, így az olasz duplázásával nyert meccset a Toronto (1-2). A dél-európai labdarúgó viszi a hátán a csapatot, míg veresége ellenére továbbra is vezeti főcsoportját a United.

Colombus Crew – Montreal Impact 1-2 (0-0)
Helyszín: MAPFRE Stadion
Gólszerzők: Higuain (90+1′), ill. Tissot (55′), Romero (79′)

Jobban játszott az első játékrészben a hazai együttes, de ennek ellenére nem tudott betalálni, ahogy a kanadai együttes sem. A második félidőben kapura egyre veszélyesebb lett a Montreal is, s az Impact az 55. minutumban Tissot révén megszerezte a vezetést (0-1). A hajrára fordulva még Romero is eredményes volt a vendégek részéről, így érett az Impact sikere (0-2). A hosszabbításban Higuain szépíteni még tudott, de egalizálni nem tudott a Colombus (1-2). Sikerével a felkapaszkodás felé vezető útra lépett a Montreal.

A hét eddigi eredményei:
D.C. United – Chicago Fire 3-1
Philadelphia – Columbus Crew 3-0
Montreal Impact – Vancouver Whitecaps 2-1
Houston Dynamo – New York Red Bulls 4-2
Philadelphia – New York City 1-2
D.C. United – Toronto FC 1-2
Columbus Crew – Montreal Impact 1-2
Chicago Fire – Orlando City 2-3
L. A. Galaxy – Vancouver Whitecaps 0-1
Portland Timbers – New England 2-0

A folytatásban:
jún. 7. 23:00 Real Salt Lake – Colorado Rapids (Eurosport 2)
jún. 8. 01:00 San Jose Earthquakes – FC Dallas (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. 
Kamara (Columbus Crew)   10 gól
2. 
Wondolowski (San Jose Earthquakes)  8 gól
3. Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Giovinco (Toronto FC)  7 gól
6. 
Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers)  6 gól
12. 
Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Davies (New England Revolution), Arrieta (DC United), Larin (Orlando City) 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS tabblee 15 A

Nagy Dávid