Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Timbers nagyot lépett előre, menetel a Vancouver!

A portlandi Timbers nagy sikert aratott az élmezőnybe tartozó New England Revolution vendégjátéka során, így előrelépett a listavezetők mögé! A Los Angeles Galaxy otthon kapott ki a menetelő Whitecaps ellen, míg Chicagóban gólgazdag meccset rendeztek Kakáék vendégeskedése alkalmával, és az Orlando is araszol előre. Azonban ehhez kellett egy öngólok terén duplázó Fire játékos.

CG3_QNIUcAABT-V.jpg large

Nagy sikert könyvelhetett el a Revolution ellen a Timbers! (forrás: twitter.com/TimbersFC)

Portland Timbers – New England Revolution 2-0 (0-0)
Helyszín: Providence Park – 21.114 néző
Gólszerző: Adi (86′, 89′)

Túlzottan sok említésre méltó esemény nem történt a hajráig, holott mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, majd a második félidőben még inkább feljavult a hazaiak támadó gépezete. A hajrában három perc leforgása alatt eldőlt az addig gól nélküli meccs! Adi a 86., valamint a 89. minutumban is eredményes tudott lenni! Előbb Villafaña szabadrúgásból beívelt labdáját fejelte a kapuba (1-0), majd 3 perccel később Powell betett labdáját pöckölte a vendégek kapujába (2-0). A nyerőember révén a Nyugati Főcsoport 4. helyére lépett előre a Portland, míg a New England keleten a 2.!

Los Angeles Galaxy – Vancouver Whitecaps 0-1 (0-1)
Helyszín: StubHub Center – 20.219 néző
Gólszerző: Manneh (32′)

A találkozóról igazán sokat nem lehet elmondani, melynek egy oka van: egyetlen kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel a mérkőzés során. Az pedig a 32. percben történt meg, és az a löket a kapuban landolt! A gólt a kanadai klub játékosa, Manneh szerezte, ezzel pedig a három pontot is begyűjtötte csapatának (0-1). Sok lövés volt ezen kívül a meccsen, de egyik hálóőrnek sem akadt dolga, és a hazaiak nagy mezőnyfölénye ellenére nem tudtak még döntetlent sem elérni. A Nyugati Főcsoport második helyén áll ugyanannyi ponttal – 26-tal – a Vancouver, mint az éllovas Seattle, míg a Galaxy ugyanebben a konferenciában a hatodik.

Chicago Fire – Orlando City 2-3 (1-1)
Helyszín: Toyota Park – 20.124 néző
Gólszerzők: Igboananike (9′), Accam (57′), ill. Adailton (40′, 86′), Larin (82′)

Akárcsak a Timbers, úgy az Orlando City is egyre feljebb ér a főcsoportjában. Ehhez azonban ezúttal javarészt szükség volt a Chicago játékosaira is…
A találkozó első gólját már a 9. percben megszerezte Igboananike révén a hazai együttes (1-0). A félidő hajrájában újabb hazai játékos talált be, ám Adailton öngólt jegyezhetett fel, így döntetlennel vonultak a csapatok a 15 perces pihenőre (1-1).
A fordulás után ismét jól kezdett a Fire, és az 57. minutumban az első gólnál asszisztáló Accam találatával újból vezetett a Chicago (2-1). Innen viszont jött a feketeleves a hazaiak számára! A hajrához közeledve Larin egalizált, így minden kezdődhetett elölről a végére (1-1). Ez azonban nem Adailton napja volt. A hazai labdarúgó duplázott, de aligha vágyik egy labdarúgó ilyen duplázásra. A 86. percben ismét a saját kapujába juttatta a labdát  Chicago focistája (2-3). Nem feltétlen az Orlando érdeme a siker, de az együttes újabb győzelmével egyre inkább halad az élbolyhoz.

A hét eddigi eredményei:
D.C. United – Chicago Fire 3-1
Philadelphia – Columbus Crew 3-0
Montreal Impact – Vancouver Whitecaps 2-1
Houston Dynamo – New York Red Bulls 4-2
Philadelphia – New York City 1-2
D.C. United – Toronto FC 1-2
Columbus Crew – Montreal Impact 1-2
Chicago Fire – Orlando City 2-3
L. A. Galaxy – Vancouver Whitecaps 0-1
Portland Timbers – New England 2-0

A folytatásban:
jún. 7. 23:00 Real Salt Lake – Colorado Rapids (Eurosport 2)
jún. 8. 01:00 San Jose Earthquakes – FC Dallas (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. 
Kamara (Columbus Crew)   10 gól
2. 
Wondolowski (San Jose Earthquakes)  8 gól
3. Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Giovinco (Toronto FC)  7 gól
6. 
Martins (Seattle Sounders), Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers)  6 gól
12. 
Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Davies (New England Revolution), Arrieta (DC United), Larin (Orlando City) 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS tabblee 15 A

Nagy Dávid