Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America (felkészülés): Brazília győzelemmel hangolt

A Bajnokok Ligája győzelmet ünneplő Neymar nélkül is van élet Selecao módra, avagy Dunga csapata legyőzte Mexikó legjobbjait. Mindkét együttes a Copa Amreica kezdésére készül, a meghívott El Tri (Mexikó), immáron harmadik felkészülési mérkőzését vívta. 

CG7eOa4UAAA8C5b

Brazília – Mexikó 2-0 (2-0)
G: 
Coutinho (28.), Tardelli (37.) ill. 

A játék képét tekintve azt nem mondhatjuk, hogy a brazil csapat elsöprő és fölényes győzelmet aratott, Mexikó tisztesen helytállt. Az első félidőben egy-egy alap csapat játszott, a fordulást követően pedig mindkét kapitány sok-sok variációs lehetőséget kipróbált, lehetőséget adott számos a keretben található játékosnak. A mérkőzés góljai az első játékrészben estek, a 28. minutumban Felipe Luis találta meg passzával Coutinhot, aki az alapvonalnál betört, s a szöget rosszul védő kapus és a kapufa között a kapuba talált. Ez a gól bizony Corona lelkén szárad. A második brazil találat pedig Tardelli nevéhez fűződik, a Shandong Luneng játékosa Elias passzát követően került ziccerbe, s hét méterről nem hibázott.

Mexikónak ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése a pénteki rajt előtt, míg Brazília még megmérkőzik Honduras legjobbjaival. Neymar ekkor már a fedélzeten lesz.

Copa America résztvevők már lejátszott felkészülési mérkőzései:
Mexikó – Guatemala 3-0
Peru – Mexikó 1-1

Panama – Ecuador 1-1
Chile – Salvador 1-0

Uruguay – Guatemala 5-1
Kolumbia – Costa Rica 1-0
Ecuador – Panama 4-0
Argentína – Bolívia 5-0
Paraguay – Honduras 2-2 

További felkészülési mérkőzések az elkövetkezendő napokban:
Csütörtök 03:00
 Brazília – Honduras

Őszi Ádám