Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új játékos a Poolban!

Ma eldőlt: Danny Ings, a Burnley támadója a Liverpool színeiben folytatja pályafutását – adta hírül a BBC. A vörösök az előző gyötrelmes év után kétségbeesve kapkodnak gólerős játékosok után, most talán találtak egyet.

Kép: www.strettynews.com

Kép: www.strettynews.com

Ings a Pool második igazolása ezen a nyáron, hiszen a City-ből James Milner már a vörösöket választotta korábban. Hozzá csatlakozik az U21-es Eb kezetbe is meghívót kapó Ings, aki ebben a hónapban a csehországi kontinenstornán mutathatja meg képességeit.

Korábban a Bournemouth futballistája volt, majd négy évvel ezelőtt a Burnley-hez került 1 millió font ellenében. Az angol kis csapat színeiben 130 meccsen 43-szor volt eredményes, amivel felkeltette több európai klub érdeklődését is. Sokat pletykáltak például arról is, hogy David Moyes mindenképp vinné magával a Sociedadhoz, de abból a kalanból a jelek szerint nem lett semmi.

A Liverpool második lett a Premier League-ben a 2013-2014-es bajnokságban, ahol 101 gólt hoztak össze a vörös támadók (ebből 33 meccsen 31-szer Suarez, és Sturradge 21 alkalommal talált be), tavaly viszont csak 51 gól jött össze (a házi gólkirály a 9-ig jutó Gerrard volt, aki nem is csatár). Sturradge-et sérülések hátráltatták, így csak 4-ig jutott, Balotelli és Borini egyszer, míg Lambert csak kétszer voltak eredményesek.

A gyalázatos számok után tehát mindenképp kellenek a változások: a City-ből kicsúszó Milner, az utánpótlás válogatott Ings, vagy a Lille-ből érkező – és ott szintén botrányos szezont futó – Origi lehetnek a Liverpool gólgyárának új ékkövei. Vagy nem. Akárhogy is, nem lesz nehéz túlszárnyalniuk Balotelliék termését.

Baranyai Balázs