Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barátságos: Török henger, Dánia a végjátékban fordított

Törökország egy 4-est hintett Bulgáriának, míg Dánia a hajrában fordított Montenegróval szemben. Mellettük a skandináv rangadó gólnélküli döntetlennel zárult és még Málta is megverte Litvániát.

Hakan Calhanoglu ismét megmutatta zseniális rúgótechnikáját - Forrás: dailymail.co.uk

Hakan Calhanoglu ismét megmutatta zseniális rúgótechnikáját – Forrás: dailymail.co.uk

Törökország – Bulgária: 4-0
G: Calhanoglu (49., 54.), Yilmaz (56., 80.)

Az első félidőben is inkább a törökök akarata érvényesült, a második játékrészre viszont ez már gólokban is megmutatkozott. Előbb Calhanoglu egy már-már a védjegyévé váló gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett, majd egy kapitális védelmi hibát használt ki. 2 percre rá Burak Yilmaz Arda Turan beadását váltotta gólra, ezzel pedig eldőlt minden. A 80. percre azonban maradt még egy slusszpoén, Yilmaz is megszerezte a dupláját, miután Sahan labdáját jobb külsővel mesterien rúgta el a hosszú sarokba.

http://www.dailymotion.com/video/x2t7hwd_turkey-vs-bulgaria-4-0-all-goals-and-highlights-2015-hd_sport

Dánia – Montenegró: 2-1
G: Eriksen (71.), Fischer (bün. 86.) ill. Jovetic (17.)

Nyomasztó fölényben játszott Dánia az egész meccsen, a 20-3-as kapura lövési arány hűen tükrözi ezt. Jovetic viszont a 17. percben egy szöglet után eredményes volt, és sokáig úgy is tűnt, hogy ez elég lehet. Érdekesség, hogy ez a gól volt Montenegró egyetlen kaput eltaláló lövése az egész találkozón. A 71. percben sikerült megtörnie a jeget a dán csapatnak, Eriksen gyenge lövését belepkézte Bozovic, így megvolt az egyenlítés. A hajrában pedig a győzelem is összejött, Viktor Fischer értékesített egy büntetőt, így végül is kialakult az igazságos végeredmény.

Norvégia – Svédország: 0-0

Kiegyenlített találkozót hozott a skandináv csata. Mindkét oldalon akadtak komoly helyzetek, azonban semmi sem akart összejönni. A kapusok jó formában voltak, ha pedig ők nem, akkor a kapufa hárított, mint például Marcus Berg kísérleténél a 86. percben.

Málta – Litvánia: 2-0
G: Fenech (62.), Effiong (80.)

Litvánia mélyrepülése tovább folytatódik, azok után, hogy tőlünk 4-0-ra kikaptak, most Málta mért rájuk egy 2-0-ás vereséget.

Tereh Balázs