Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: Brazília hozta a kötelezőt – videóval

Kanadában a VII. női labdarúgó-világbajnokságon az E-csoport küzdelmeinek első körét is lejátszották. A két újonccal tarkított kvartett meccsein osztozkodtak a pontokon a debütáló felek, míg Brazília Dél-Koreát legyőzve állt a csoport élére!

CHGZ4U6WMAEj-Kb.jpg large

Marta (10) és Formiga voltak a meccs főszereplői (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Brazília – Dél-Korea 2-0 (1-0)
Helyszín: Montréal, Olimpiai Stadion – 10.175 néző
Vezette: Staubli Esther (SUI)
Gólszerzők: Formiga (33′), Marta (53′ – bünetőből)

A sokkal esélyesebb Brazília Dél-Korea ellen kezdte meg a szereplését Kanadában. A mérkőzés első fontos eseménye a 33. percben történt, amikor Cristiane megzavarta a védelmet, végül a védekező játékos a nagy igyekezete ellenére rossz helyre pöckölte a labdát, melyet az érkező Formiga is pöckölt, csak hogy be a kapuba (1-0). A brazilok nagy mezőnyfölényéről szólt az első játékrész, de kapura már nem tudtak veszélyesek lenni.

A fordulást követően sem változott nagyban a játék képe, sőt, az 53. minutumban tizenegyest végezhettek el a dél-amerikaiak. A labda mögé Marta állt, aki higgadtan növelte Brazília előnyét (2-0). Ezt követően Jeon szépíthetett volna, de az ígéretes helyzet ellenére jócskán célt tévesztett lapos lövése. Végül egy szép brazil támadás végén mentett nagyot a koreai védelem, így megúszták az ázsiaiak az újabb gólt, viszont így sem tudtak pontot szerezni, míg ellenfelük hozta a “kötelezőt”.

Spanyolország – Costa Rica 1-1 (1-1)
Helyszín: Montréal, Olimpiai Stadion – 10.175 néző
Vezette: Di Iorio Salome (ARG)
Gólszerzők: Losada (13′), ill. Raquel Rodriguez Cedeno (14′)

Az E-csoportban is sor került két a vb-n egymás ellen debütáló válogatott összecsapására. Hamar megszületett Spanyolország történelmi találata, ugyanis a szöglet után lepasszolt labdát végül Losada kapta meg társától, ő pedig lefordult védőjéről, és betalált Costa Rica kapujába (1-0). Ám sokáig nem ünnepelhettek a spanyol hölgyek, jött Costa Rica történelmi gólja is! A 14. minutumban egy szép támadás végén két Rodriguez játszott össze, Raquel pedig az üres kapuba lőtte a labdát (1-1). Ezután egy szabadrúgás is megzavarta a spanyol hálóőrt, de a végül megszerezte a labdát.

A második félidőben Losada tizenhatos előteréből leadott lövésénél megvolt az esély a spanyol vezetésre, de Artavia kapus nagyot védett! Majd de Pablos Sanchon lövésénél már nem a kapuson múlott, hogy ne tudjon nyerni Spanyolország, végül viszont mindkét újonc 1-1 ponttal lett gazdagabb.

Az E-csoport állása:
1. Brazília – 3 pont (2-0)
2. Spanyolország – 1 pont (1-1)
3. Costa Rica – 1 pont (1-1)
4. Dél-Korea – 0 pont (0-2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Enganamouit (Kamerun), Mittag, Sasic (Németország) – 3 gól
4. Herlovsen (Norvégia), Rapinoe (USA) – 2 gól

A holnapi program:
22:00 Németország – Norvégia (Eurosport 2)

Nagy Dávid