Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: Jól kezdtek a franciák – videóval

A franciák álltak az F-csoport élére, miután legyőzték Angliát! A csoport másik meccsén nem sikerült dönteniük a feleknek, így maradt a pontosztozkodás.

2639668_full-lnd

Le Sommer (9) gólja győzelmet ért a franciáknak (forrás: fifa.com)

Franciaország – Anglia 1-0 (1-0)
Helyszín: Moncton, Moncton Stadion – 11.686 néző
Vezette: Mitsi Thalia (GRE)
Gólszerző: Le Sommer (29′)

A Franciaország – Anglia találkozó esélyesei a franciák voltak, mindenesetre jó mérkőzésre lehetett számítani. A 29. percben egy nagy védelmi hibát használt ki Le Sommer, aki lecsapott a labdára, majd távolról nagy góllal előnyhöz juttatta válogatottját. A hálóőr még beleért a labdába, de hárítani már nem tudott (1-0). Az angolok nem nagyon tudtak veszélyesek lenni, igaz, a franciák sem tudtak ezután túl sokat felmutatni kapura veszélyes kísérletek terén, míg eközben a szigetországi hölgyek többször is a földre kerültek egy-egy ütközés, vagy rosszul földet érés következtében. Nem ez volt az évszázad meccse, de aligha érdekli mindez a franciákat, hiszen bezsebelték a három pontot és vezetik csoportjukat.

Kolumbia – Mexikó 1-1 (0-1)
Helyszín: Moncton, Moncton Stadion – 11.686 néző
Vezette: Neguel Therese (CMN)
Gólszerzők: Montoya (82′), ill. Perez (36′)

A gólvonal-technológia főszerepet kapott, ugyanis – annak ellenére, hogy a labda azért láthatóan a gólvonal mögött pattant le – Mexikó Perez beívelését követően került előnybe. A kolumbiai hálóőr nem tudta kipaskolni a labdát (0-1). A fordulás után egyre aktívabbak lettek a kolumbiaiak, és a mexikói hálóőrnek volt dolga, ám a 82. percben Montoya lövését nem tudta hárítani (1-1). Ezt követően még jött egy mexikói gól, de az nem szabályos körülmények között született, így döntetlen lett a meccs vége.

Az F-csoport állása:
1. Franciaország – 3 pont (1-0)
2. Kolumbia – 1 pont (1-1)
3. Mexikó – 1 pont (1-1)
4. Anglia – 0 pont (0-1)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Enganamouit (Kamerun), Mittag, Sasic (Németország) – 3 gól
4. Herlovsen (Norvégia), Rapinoe (USA) – 2 gól

A holnapi program:
22:00 Németország – Norvégia (Eurosport 2)

Nagy Dávid