Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia után a világbajnokot is legyőzte USA! – videóval

Az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja pénteken Hollandiát győzte le Amszterdamban, ezúttal pedig Németországban diadalmaskodtak a világbajnok ellen a tengerentúliak! Ezen kívül Svájc is lejátszotta felkészülési meccsét, és simán verte Liechtenstien nemzeti csapatát. A felkészülési meccsekkel az európaiak már a hétvégi Eb-selejtező-sorozat folytatására is hangolódtak!

CHKk1ZDUkAAQ1Ja.png large

Özilék számára is képtelenségnek bizonyult Bradley-ék megállítása! (forrás: twitter.com/ussoccer)

Németország – USA 1-2 (1-1)
Helyszín: Köln, RheinEnergieStadion
Vezette: Danny Makkelie (NED)
Gólszerzők: Götze (12′), ill. Diskerud (41′), Wood (87′)

Jött a nagy teszt USA válogatottjának számára! A Klinsmann vezette válogatott a tréner hazájában lépett fel az aktuális világbajnok otthonában. Pénteken Hollandiát első alkalommal győzte le az amerikai csapat, ezúttal viszont sokkal nagyobb ellenállásra számíthattak a tengerentúliak, viszont Klinsmann válogatottja híres a küzdőszelleméről.

A meccs esélyese a világbajnok válogatott volt, ám a 10. percben az első veszélyt az amerikaiak alakították ki Diskerud révén, de lövése célt tévesztett. Nem is kellett sokat várni, hogy a németek is jelezzék, a pályán vannak – két perccel USA helyzetét követően Götze megszerezte a vezetést a németeknek! A Bayern München játékosa Herrmann szólója után kapta meg a labdát, majd passzolt azt a kapuba (1-0). A 20. minutumban Schürrle növelte volna a hazai előnyt, de az ígéretes lehetőség ellenére nem találta el a kaput. Tizenegy perccel ezután Götze nem csak a németek előnyét, hanem saját góljai számát is szerette volna megduplázni, de Guzan eszén nem tudott túljárni. Tíz minutum telt el, s jött az amerikaiak válasza! Ekkor Diskerud kapott nagyszerű átadást a szemfüles Bradley-től, majd belőtte a labdát a kapuba! A félidő hajrájában sikerült tehát az egalizás, és a fordulásig más említésre méltó már nem is történt (1-1).

A második játékrészben fordult a kocka! Ugyanis labdabirtoklás terén nem volt túl nagy a németek fölénye, de kapura sokkal veszélyesebbnek tűnt a világbajnok csapat, míg USA részéről csak Diskerud lövése ment kapura, ami gól is lett. A fordulás után labdabirtoklásban is fölényt alakítottak ki az amerikaiak, és a németeket teljesen le tudták blokkolni, Özilék nem tudtak kapura tartó lövéssel zárni egyetlen akciót sem, míg ellenfelük eléggé aktívnak bizonyult minden téren! Leginkább a meccs hajrájára jöttek a fontos események. A 76. minutumban Morris távolról vette volna be Zieler kapuját, de a labda kicsit célt tévesztett. Majd a 83. percben Zieler mentésére volt szükség Bradley löketét követően. Azonban a 87. percben már a német hálóőr sem tudott segíteni válogatottján! Woodot rettentően üresen hagyták a németek, az említett amerikai pedig távolról talált be Evans passza után (1-2)! A legvégén (90+4′) tudott csak veszélyeztetni Németország, ami a második félidőt illeti, de Khedira fejese a keresztlécet találta telibe, így nem változott az eredmény, nagy győzelmet könyvelhetett el tehát a parádézó amerikai labdarúgó-válogatott, amely Hollandia után a világbajnokit is felül tudta múlni! Legutóbb a vb-n találkozott a két csapat, akkor a német nyertek Müller góljával 1-0-ra, így megvolt az amerikaiak visszavágása a nyolcaddöntőbeli vereségért.

http://www.dailymotion.com/video/x2tgpfv_hd-highlights-germany-1-2-usa-10-06-15_sport

Svájc – Liechtenstein 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Dzemaili (29′, 60′), Shaqiri (60′)

A svájciakra papíron nem várt nagy megmérettetés, de azért a “kicsinek” vélt válogatottak is tudnak ám meglepetést okozni! Azonban ez tegnap este nem sikerült Liechtensteinnek idegenben. A mérkőzés egészét tekintve óriási volt Svájc mezőnyfölénye (61-39%), de lövések terén (25/7) is nagyot alkottak a hazaiak, míg ellenfelük 2 próbálkozása nem talált kaput. Az otthon szereplő válogatott rohamai a 29. percben hozták meg a munka gyümölcsét. Ekkor Dzemaili talált be Shaqiri passzát követően (1-0). A sok-sok hazai próbálkozás ellenére állta a sarat a második félidőben a Jehle-t váltó Bicher kapus. A 60. percig bírta ki újabb kapott gól nélkül Liechtenstein, ugyanis ekkor az első találatnál közreműködő Shaqiri növelte a svájciak előnyét (2-0). A pontot az i-re Dzemaili tette fel, aki ezzel duplázott a 68. percben (3-0). A várakozások ellenére nem lett túl nagy gólzápor, de a sima győzelmet elkönyvelheti Svájc, azonban tisztesen helytállt ellenfelük ezen a felkészülési meccsen!

Nagy Dávid