Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mégis ki az a Bobby Wood?!

Talán már nem csak Amerika szerte ismerik a 22 éves labdarúgó nevét. Bobby Wood beroppant a futballköztudatba, hiszen Hollandia és Németország ellen is az ő hajrában szerzett góljaival győzött, és aratott történelmi sikereket USA! Két vb-dobogóst is “elintézett” Wood, így nem csoda, ha az Amerikai Egyesült Államok válogatottjában megvetné a lábát, főként ha továbbra is jó formában teljesít. A fentebb leírtakkal már talán túl is szárnyalta az eddig elvárhatót, jár a taps!

image

Wood a németek ellen is ünnepelhetett, és ünnepelhették őt a társai is (forrás: newsday.com)

Beszámoltunk az Amerikai Egyesült Államok két legutóbbi felkészülési mérkőzéséről is. Kedden a világbajnok Németországot győzte le USA Kölnben, míg Amszterdamban múlt hét pénteken Hollandiát verte kiélezett küzdelemben a Jürgen Klinsmann által irányított nemzeti csapat. Mindkét találkozót a hajrában nyerte meg Amerika, ráadásul ugyanannak a játékosnak köszönhetően! Hollandiában a 89. percben, míg Németországban a 87. minutumban szerzett győztes gólt Bobby Wood.

A 22 esztendős labdarúgó amerikai és japán szülők gyermekeként látta meg a napvilágot 1992. november 15-én, Hawaii fővárosában, Honoluluban. A labdarúgó 2007 júliusában csatlakozott a jelenleg német másodosztályt erősítő 1860 München csapatához, azonban a 2014/2015-ös szezon második felét az Erzgebirge Aue együttesében töltötte, kölcsönben. 2017-ig szól a szerződése az utóbbi klubnál, amely a szezon befejeztével visszacsúszott a német 3. Ligába. Eredetileg Wood balszélső, de csatárként is bátran bevethető – a “kölcsönklubjában” 15 meccsen 3-3 gólt lőtt, és gólpasszt osztott ki társainak.

Az Amerikai Egyesült Államok válogatottjában 2013-ban debütált, és összesen 8-szor léphetett pályára címeres mezben a felnőttcsapata tagjaként. A Hollandia, valamint Németország ellen szerzett góljai voltak az első találatai a nemzeti csapatban. Ráadásul mindkét meccsen csereként lépett a pályára, így számíthat rá Klinsmann, ha nagy feladatot szeretne a fiatal labdarúgónak szánni. Eddig sikerült teljesítenie az elvártakat, sőt, még talán mindazt túl is teljesítette, szép karrier állhat Wood előtt, és bármi is lesz, a nevét már beírta a futball történelemkönyvébe. Főként azért is, mert Hollandia ellen először tudott nyerni USA, és az aktuális világbajnokot – akármilyen kerettel is áll az ki – dicsőség legyőzni egy játékosnak is, győztes gólt szerezve.

Mindenesetre érdemes lesz odafigyelni Bobby Wood-ra, akiben igencsak sok rejlik vélhetően, ha a tehetséget keressük. USA válogatottja előtt szép jövő állhat, ha ilyen tehetségeket tudnak kinevelni, felfedezni, és egyébként sem mondhatnánk, hogy bajban lenne a tengerentúli foci, sőt!

Nagy Dávid