Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Seattle élen a Dallas elleni sima győzelmével – videóval

A Seattle Sounders csapata a Dallast simán győzte le, és élre állt főcsoportjában. A Los Angeles Galaxy pedig a Crew otthonában vendégeskedett, és a nyugati együttes zsinórban harmadik alkalommal sem tudott nyerni.

Neagle

Neagle kezdte meg a Seattle gólgyártását (forrás: twitter.com/MLS)

Seattle Sounders – FC Dallas 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Neagle (55′), Martins (76′), Gonzalez (90+2′)

A keleti főcsoport élmezőnyébe tartozott a Seattle a meccs előtt, de a találkozó megnyertével az élre álltak Dempsey-ék! A találkozó első félideje nem hozott gólt a Dallas Seattle-i vendégjátéka során, azonban a fordulást követően beindult a hazai henger. Az 55. percben Neagle révén került előnybe a Sounders, majd a 61. percben pályára lépő Martins a 76. minutumban vette be a texasi klub kapuját! Neagle a legvégén gólja mellé egy asszisztot is jegyzett, s Gonzalez beállította a 3-0-s végeredményt. A második félidőben sem jöttek futószalagon a helyzetek, de mindhárom kapura tartó lövését értékesítette a fordulás után a hazai együttes, ezzel pedig a nyugati főcsoport élére állt!

Colombus Crew – Los Angeles Galaxy 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Higuain (66′), ill. Lletget (14′)

A szebb időket is megélt Los Angeles Galaxy a Colombus Crew otthonában sem tudott igazán javítani, sőt, semennyire sem tudott javítani az elmúlt hetekben mutatott teljesítményén, hiszen zsinórban harmadjára sem tudott nyerni a klub. Pedig minden jól indult a vendégek számára, ugyanis a 14. percben Lletget révén előnybe került a Galaxy, és az LA előnye ki is tartott a szünetig. A labda többet volt a hazaiaknál az első félidőben, de ők veszélyeztetni nem tudtak. A második játékrészre feljavult a Colombus csapatának játéka, ami a 66. percben góllá érett – ekkor Higuain egalizált, és mint kiderült, pontmentő találatot szerzett. Az egymás ellen játszó két együttes ugyanúgy a 6. helyet foglalja el konferenciájában.

A folytatásban:
Június 15., 01:00 Orlando City – DC United (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 10 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 8 gól
3. Dempsey, Martins (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Giovinco (Toronto FC) – 7 gól
6. Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Davies (New England Revolution) – 6 gól
12. Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Arrieta (DC United), Larin (Orlando City) – 5 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS

Nagy Dávid