Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Távozott az albán, aláírt a győri

Nem sok sót evett meg az albán U19-es válogatott Berat Ahmeti, akivel a múlt hét folyamán bontottak szerződést. A távozók mellett igazolt is a klub.

Nem sokáig futballozott Újpesten Beart Ahmeti. - fotó: ujpestfc.hu

Nem sokáig futballozott Újpesten Beart Ahmeti. – fotó: ujpestfc.hu

Hiába a nagy remények, Berat Ahmeti nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így távozik Újpestről. Az albán támadó mindössze 22 percet töltött pályán az NB I-ben, mindezt négy találkozón. Ezt követően a lilák U21-es csapatában futballozott, mígnem a vezetőség egy hete felbontotta szerződését. De nemcsak Ahmeti hagyja el a Megyeri utat, merthogy Dusan Vasziljevics is máshol folytatja. Vele kapcsolatban korábban írtuk, hogy megromlott a viszonya Nebojsa Vignjevics edzővel, ami miatt száműzték az első csapat keretéből. Az is biztosnak tűnik, hogy Kim Ojo visszatér Belgiumba, míg kérdéses Nemanja Andric és Hudák Dávid sorsa. Andric esete annyiban bonyolult, hogy a szerb a megszűnő Győri ETO futballistája, így aztán nem tudni, milyen feltételekkel tud szerződést bontani a tavasszal pénzügyi válságba kerülő ETO-val. Hudák Dávid a szlovák élvonalban szereplő pozsonyi Slovan védője, mindazonáltal az Újpest szakmai stábja szeretné még megtartani, ha lehetséges.

fotó: ujpestfc.hu

fotó: ujpestfc.hu

Sikeres tárgyalásokat követően a Szusza stadionban kezdi a felkészülést Windecker József és Kálnoki Kis Dávid. Előbbi három évre kötelezte el magát új klubjához. „A Győrben nagyon sok lehetőséget kaptam és a szakmai stáb és a játékosok támogatását élveztem az utolsó percig, azonban a klub olyan helyzetbe került, amely miatt el kellett gondolkodnunk a folytatáson, ha élvonalban akarok maradni. Ezt követően az Újpest FC megkeresett, és egy olyan ajánlatot kaptam, amelyet korrektnek találtam – mondta Windecker az ujpesfc.hu-nak. – Nagyon örültem a megkeresésnek, hiszen Újpest az ország egyik legpatinásabb klubja, egyértelmű volt tehát, hogy ez lesz a választásom. Nem csak a sportszakmai része az, amely a játékosokat évről évre a klubhoz vonzza, hanem a stadionon belüli hangulat, az újpesti atmoszféra, amely páratlan az országban. Remélem, hogy a szurkolók jövőre is nagy számban jönnek majd ki a meccsekre. Bízom benne, hogy a csapat játéka biztosítja majd az igényt a stadionba látogató szurkolók számára, és a srácok folytatják azt a sikeres sorozatot, amely a tavaszi mérkőzéseket jellemezte. Az utolsó hét mérkőzésen megmutatták, hogy mi is az igazi újpesti küzdeni akarás, ezt a saját bőrömön is tapasztaltam, hiszen a Győr színeiben pályára léptem a lila-fehér gárda ellen, és elmondhatom, hogy nagyon jó csapat benyomását keltették a fiúk – mondta a lilák honlapján Windecker József, aki beszélt a céljairól is. – Több játékost személyesen is ismerek, például új igazolásunkat, Kálnoki Kis Dávidot, de a régiek közül Litauszki Robit, Balogh Balázst vagy Kabát Petit is jól ismerem. Remélem, hogy sikerül beilleszkednem a csapatba, de nem csak ez a fontos, hanem hogy játékommal kivívjam a közönség elismerését, és hogy ne csak megszeressenek Újpesten, hanem lássák, hogy határozott és eltökélt játékos vagyok.”

Ezzel még nincs vége a keret átalakításának, merthogy még egy védőt, nevezetesen Lang Ádámot szeretné megszerezni a klub. De nem lenne meglepetés, ha a júliusi szezonrajton nem találkoznánk Balogh Balázs nevével sem, hiszen a középpályás szerint eljött az ideje annak, hogy külföldön is kipróbálja magát, ám nem lesz csalódott, ha maradnia kell.

Érkezők: Kálnoki Kis Dávid (MTK), Windecker József (Győri ETO)
Kölcsönből visszatérők: Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liége – belga), Holdampf Gergő (Soproni VSE), Nagy János (Siófok), Rodrigo Rojo (uruguayi, St. Truiden – belga), Toricska Rajmond (Salgótarjáni BTC)
Kiszemeltek: Lang Ádám (Győri ETO)
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Dusan Vasiljevic (szerb, sz. i.)
Távozhatnak: Nemanja Andric (szerb, Győri ETO, kölcsönből vissza), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – szlovák), Kim Ojo (nigériai, KRC Genk – belga), Loic Nego (francia, Charlton Athletic – angol)

Gavalovits Sándor