Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Megvan Argentína első győzelme

A csoportkör második fordulójában már csak összejött  valahogy az első győzelem Argentínának, a Copa America B-csoportjában.

Kép: www.ca2015.com

Kép: www.ca2015.com

Az első fordulóban Paraguay volt az ellenfél, de a túlzott magabiztosság visszaütött, és két gólos előnyről visszaengedték ellenfelüket – végül egy 2-2-es döntetlen lett a vége. Argentína tehát nem a tervek szerint halad, ellentétben Uruguay-jal, amely ha nehezen is, de legyőzte Jamaikát, így az első kör után egyedüli három pontosként vezették a csoportot. Az argentinoknak volt tehát fontosabb ezúttal a győzelem, és ez a helyzet végül egy remek mérkőzést eredményezett. A tempóra igazán nem lehetett panasz: a minőségi játékosok nem okoztak csalódást, és remek meglátásokkal, gólra törően próbáltak játszani. Jöttek is a helyzetek, amik többnyire az uruguayi kapu előtt történtek. Messi irányításával tetszetős akciók indultak – Lionel Messi a Barcában megismert irányító szerepkörben szállt be a játékba.

Az uruguayi védelem azonban szépen tartotta magát, és még néhány ellenakcióra is futotta tőlük. Az 56. perc aztán meghozta azt, amit az első félidő nem tudott: megjött a gól. A kaputól 20-25 méterre Javier Pastore két gyönyörű cselt követően tette ki a labdát a jobb szélen várakozó Zabaletának, aki középre kanyarította azt, ahol már Agüero várta. A kapus tehetetlen volt, ahogy a védelem is – lépéselőnybe került Argentína, ami végül pontot tett a további küzdelmekre. Kisebb balhék lassították a játékot, Tata Martinót a lelátóra küldte fel a játékvezető – helyzetek azonban nem igen akadtak. A vége tehát 1-0 Argentínának, akik ezzel vezetik a csoportot, holtversenyben a szintén 1-0-ás győzelmet arató Paraguay-jal.

Argentína – Uruguay 1:0 
G: Agüero (56.)

Baranyai Balázs