Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: A házigazda kiütéssel jutott a legjobb 8 közé! – videóval

Csoportját Bolívia ellen nyerte meg a Copa Americán a rendező Chile – kiütéses sikerrel győztek Alexisék, Aranguiz duplázott, az öt bekapott gól ellenére pedig Bolívia is továbbment a csoportelső házigazda mögött!

chile-celebrate-bolivia-copa-america_2yugrjf1kglt1kl4udf8nz5wo

Volt mit ünnepelniük a chilei játékosoknak – a házigazda válogatott csoportelső lett! (forrás: ca2015.com)

Chile – Bolívia 5-0 (2-0)
Helyszín: Santiago de Chile, Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos
Vezette: Andrés Cunha (URU)
Gólszerzők: Aranguiz (3′, 66′), Alexis Sánchez (37′), Medel (79′), Raldes (86′)
Sárga lapok: -, ill. Morales (41′), Coimbra (63′), Chumacero (72′)

 

Chile: Bravo – Beasejour, Jra (Pizzaro 70′), Medel, Isla – Vidal (Fernandez 46′), Aranguiz, Diaz – Valvidia – Vargas, Alexis Sánchez (Henriquez 46′)
Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli (ARG)

Bolívia: Quinonez – Rodriguez (Bejarano 46′), Raldes, Coimbra, Morales – Veizaga (Miranda 46′), Chumacero – Smedberg, Pedriel, Escobar (Lizio 61′) – Martins Moreno
Szövetségi kapitány: Mauricio Soria (BOL)

A chilei labdarúgó-válogatott utolsó csoportmeccsére a hazai rendezésű Copa Americán Bolívia ellen került sor. Bolívia okozott már meglepetést a csoportban, de maximum ennek a meccse elején a válogatott tagjai inkább meglepődhettek, mintsem meglephettek. Utóbbit Chile hozta össze a 3. percben Aranguiz révén! Az érkező játékos a tizenhatoson belülről laposan talált a bolíviai kapuba (1-0). A 20. percben Sánchez révén növelhette volna előnyét az otthon játszó nemzeti csapat, de az Arsenal labdarúgójának szabadrúgása után a labda a kapufán csattant! Majd a 32. percben ismét Alexis jött, és megint csak a kapufát találta el! Öt perccel ezt követően már sikerült betalálnia is – a beadást követően fejese az ellenfél kapujában landolt (2-0). A félidő hajrájához közeledve Vargas tehetett volna arról, hogy hárommal vezessenek a chileiek, de lövése mellé szállt.

A fordulást követően a 66. percig kellett az első igazán nagy helyzetre várni, s egyben abból gól is született! Ekkor Henriquez ívelését követően az első gólt is szerző Aranguiz volt eredményes (3-0). Bolívia semmi érdemlegeset nem tudott felmutatni, mezőnyben is jobbak voltak a chileiek. Az utolsó tíz perchez közeledve ismét tudta is növelni előnyét Chile. A 79. minutumban Valvidia betett labdáját Medel tette maga elé, majd emelte át a kapus fölött, a labda pedig a hálóban landolt (4-0). A végjátékban jött a kegyelemdöfés, amit saját magának vitt be Bolívia – a 86. percben Raldes tisztázni igyekezett, ehelyett azonban a saját kapujába juttatta a játékszert (5-0). Kiütéses győzelmével a csoport első helyén végzett a házigazda, és ott van a negyeddöntőben, míg nagy veresége ellenére Bolívia is továbbjutott, ráadásul negatív gólaránnyal!

Az A-csoport végeredménye:
1. Chile – 7 pont (10-3)
2. Bolívia – 4 pont (3-7)
3. Ecuador – 3 pont (4-6)
4. Mexikó – 2 pont (4-5)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Vidal (Chile) – 3 gól
2. Agüero (Argentína), Aranguiz, Vargas (Chile), Bolanos, Valencia (Ecuador), Jimenez, Vuoso (Mexikó) – 2-2 gól

Szombati program:
21:00 Uruguay – Paraguay

23:30 Argentína – Jamaica

Nagy Dávid