Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: győzelmével sem biztos Ecuador helyzete – Mexikó búcsúzott!

Nem volt elég a győzelem Ecuador számára Mexikó ellen, még mindig nem biztos a sárga-kékek helyzete a Copa América negyeddöntőjében, ellenben a csoport egyik esélyesének kikiáltott mexikói válogatott szégyenszemre már a csoportkör után búcsúzni kényszerült a chilei tornától.

Kép forrása: goal.com  Ecuador kigáncsolta a mexikóiakat a Copáról.

Kép forrása: goal.com
Ecuador kigáncsolta a mexikóiakat a Copáról.

Mexikó – Ecuador 1-2 (0-1)
Helyszín: Rancagua, Estadio El Teniente. Vezette: Jose Argote (VEN)
Gólszerzők: Jimenez (64. – büntető) ill. Bolanos (26.), Valencia (57.)
Sárga lap: Ayala (17.), Fabian (53.), Herrera (86.) ill. Bolanos (28.), Ibarra (52.), Lastra (90+1.)

Mexikó: Corona – Flores, Valenzuela, Ayala, Dominguez, Valerde (Aquino 46.) – Medina, Guemez (Fabian 52.), Corona (Herrera 63.) – Jimenez, Vuoso. Szöv. kap: Miguel Herrera.

Ecuador: Dominguez – Paredes, Achilier, Mina Meza, Ayovi – Noboa, Lastra Garcia – Ibarra (Cazares 78.), Bolanos, Montero (Martínez 90+2.) – Valencia. Szöv. kap:Gustavo Quinteros.

1.félidő: Mexikó eddig mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget Ecuador ellen, még 2010-ben egy barátságos találkozó alkalmával. Az örökmérleg szerint (12 mexikói győzelem mellett 3 döntetlen és egy ecuadori siker ) most sem a sárga mezesek voltak a csoportmérkőzés esélyesei. Ennek ellenére alaposan bekezdtek az Enner Valencia vezette ecuadoriak, és a Bolívia ellen elszenvedett vereséget igyekeztek gyorsan kijavítani. Már két perc elteltével bravúrt kellett bemutatnia Corona kapusnak, de Bolanos löketét sikerült hatástalanítania, majd Noboa próbálkozott szabadrúgásból, de az a kapu fölött elhagyta a pályát. Ám a 26. percben már nem volt ellenszer, Bolanos révén megszerezte a vezetést Ecuador, ami a játék képe alapján teljesen megérdemelt volt. Szinte mindenben jobbak voltak Valenciáék, így előnnyel vonulhattak pihenőre a félidőben.

2.félidő: A második játékrészt újra csak Ecuador kezdte jobban, a mexikóiak nem találták ellenfelük játékának ellenszerét, de szerencséjükre Enner Valencia sem talált kaput, így maradt az egy gólos különbség, egyelőre. Mert az 57. percben eljött a vég mexikó számára, amikor is a West Ham United légiósa megduplázta hazája előnyét. Az első gól szerzője, Bolanos volt az előkészítő. Eddig nem sokat mutattak az esélyesebb mexikóiak, így kissé felpörgették a tempót, és ennek egy kiharcolt büntető lett a vége, melyet Raul Jimenez értékesített. Itt véget is ért a nagy roham, a 2-1-es előny elég volt Ecuador számára, de még így is fölényben játszottak, s akár növelhették volna előnyüket, ám több gól már nem esett a mérkőzésen. Győzelmével Ecuador megszerezte a csoport harmadik helyét, amivel esélye nyílt a továbbjutásra, míg Mexikó két döntetlennel, és egy vereséggel búcsúzott az idei Copa Américától.

Az A csoport állása a csoportkör után:

1. Chile 7 pont (10-3)
2. Bolívia 4 pont (3-7)
3. Ecuador 3 pont (4-6)
4. Mexikó 2 pont (4-5)

A góllövőlista élmezőnye:

1. Vidal (Chile) 3 gól, 2. Agüero (Argentína), Aranguiz (Chile), Bolanos (Ecuador), Jimenez (Mexikó), Valencia (Ecuador), Vargas (Chile), Vuoso (Mexikó) 2-2 gól.

Szombati program:

21:00 Uruguay – Paraguay
23:30 Argentína – Jamaica

Demmel László