Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dunga: A csapatomat legyőzte egy vírus!

A brazil válogatott időtlen idők óta győzelemre van ítélve, és az aranyérmen kívül minden más eredmény csalódás a “Selecao” hazájában. Így vannak ezzel a jelenleg is zajló Copa América idején is, ahol a Paraguay elleni büntetőpárbajban elvéreztek Dani Alvesék, így a legjobb nyolc között kénytelenek búcsúzni a sárga-kékek.

Kép forrása: thehindu.com  Dunga magyarázkodhat az újabb kudarc után...

Kép forrása: thehindu.com
Dunga magyarázkodhat az újabb kudarc után…

Carlos Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya igencsak nyúzott volt a Copa América utolsó negyeddöntője után, melyet csapata a paraguayiak ellen tizenegyespárbajban bukott el. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón igyekezett mindenkinek készségesen válaszolni, ám láthatóan nem elragadtatva.

“Nem keresek mentségeket, de a csapatomat ezen a héten megtámadta egy vírus, és 15 játékosom dőlt ki az edzésből. Nem tudtunk teljes értékű munkát végezni, kímélni kellett a srácokat. Volt aki fejfájástól, volt aki hátfájástól szenvedett, de olyan is volt aki folyamatosan hányt, és lábra nem tudott állni. Csökkentenünk kellett az edzések intenzitását, de még ez sem segített sokat. Williant is korán le kellett cserélnem, mert fizikailag nem bírta, és Robinho is nagyon megszenvedte a mérkőzés végét.”

A brazil csapat teljesítménye a vezető gól megszerzése után látványosan visszaesett, és a paraguayi válogatott egyre-másra alakította ki a lehetőségeket Jefferson kapuja előtt, igaz, mindaddig, míg Thiago Silva érthetetlen kezezése meg nem adta az egyenlítés legnagyobb sanszát a tizenegyessel, addig csak egy komoly helyzetük akadt a piros-fehér mezeseknek. Derlis González pedig nem hibázott, csakúgy mint a büntetőpárbaj során, és a 72. perctől már csak a túlélés lehetett a cél Dunga tizenegyének.

“Igyekeztünk a paraguayi válogatott egyik fő fegyverét hatástalanítani, és nagyjából sikerült is megelőznünk a beíveléseiket, nem tudtak légifölényt kialakítani. Jó mérkőzést játszottunk, gyorsak voltunk, csakúgy mint ellenfelünk, de mi a végére kifulladtunk a már említett okok miatt. Megfizettük a vámot, sokat tanultunk ebből az estéből. A Copa América amúgy is elég furcsa jelentőségű otthon, Brazíliában. Megnyertük már nyolc alkalommal, de senki nem szólt egy jó szót sem. Ám, amikor nem nyerünk – mint most is – , akkor mentegetőzhetünk a kudarc miatt. Szerettünk volna nyerni Chilében, de ez most nem sikerült. Továbbra is a világbajnoki selejtezők élvezik az elsőbbséget.”

Carlos Dungának nem volt könnyű dolga a Copa Américán, nem elég, hogy csapata nem tudta a brazilok szamba játékát a pályára varázsolni, a Kolumbia elleni csoportmeccs után a “Selecao” legnagyobb sztárját, Neymart is eltiltották négy mérkőzésre, amiért labdával megrúgta ellenfelét. A Barcelona csillagát pótolni nem is tudta már az 51 éves szakember, és ez látszott is gyengélkedő csapatán. Hogy lesz-e következménye a korai búcsúnak, azt egyelőre nem tudni, de abban biztosak lehetünk, hogy nem hagyják szó nélkül az egykori klasszis védő számára a Copa América kudarcot…

Demmel László